Σπύρος Μπιμπίλας: “Δέχομαι αφόρητες πιέσεις για να αποκαλύψω πράγματα…”

Σπύρος Μπιμπίλας: “Δέχομαι αφόρητες πιέσεις για να αποκαλύψω πράγματα…”

Στην εκπομπή «Ευτυχείτε» της Κατερίνας Καινούργιου, μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε σχετικά με τα περιστατικά των τελευταίων ημερών στο χώρο του θεάματος.

«Ως πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών δεν μπορώ να καταγγείλω κάτι που έχει φτάσει στα αυτιά μου γιατί υπάρχει ειδική επιτροπή που δέχεται αυτές τις καταγγελίες αλλά και επειδή βρισκόμαστε στα πρόθυρα υπογραφής της συλλογικής σύμβασης με το Εθνικό έρχομαι σε επαφή με τον κύριο Λιγνάδη τον οποίο τον γνωρίζω από 20 ετών, τηλεφώνησα στην κυρία Μενδώνη και της ζήτησα να μου πει αν υπάρχει θέμα παραίτησης.

Η ίδια μου είπε εφόσον δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες στη φημολογία δεν μπορούμε να στηριχτούμε. Εμείς όμως θα προχωρήσουμε σαν σωματείο, θα μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν ξέρουμε από πού έχουν προέλθει οι φήμες και για καταγγελίες και για αποχωρήσεις», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας και συνέχισε:

«Το πειθαρχικό για πρώτη φορά συγκλείεται σήμερα και θα ασχοληθεί με όλες τις περιπτώσεις που έχουν φτάσει στο σωματείο, γιατί είναι αρκετές. Και σήμερα το πρωί έφτασε ακόμα μία που δεν την περίμενα. Περίπου δέκα άτομα συνολικά. Σήμερα το πρωί μία ομάδα νέων ηθοποιών, κοριτσιών, καταγγέλλουν έναν γνωστό σεναριογράφο ταινιών ότι διοργανώνει οντισιόν για ανύπαρκτες ταινίες».

Μάλιστα, από το πρωί μέχρι το βράδυ δέχομαι αφόρητες πιέσεις για να αποκαλύψω πράγματα, για να καλύψω πράγματα, για να μάθουν νέα, για να πω τηλέφωνα, για να πω διευθύνσεις… Ακούστε, δεν είμαστε η Γκεστάπο. Κάνω έκκληση αυτή τη στιγμή, υπάρχουν οι Αρχές, υπάρχει το σωματείο ηθοποιών που προσπαθεί να καλύψει τα μέλη του με κάθε τρόπο να βοηθήσει νομικά».

«Μου έρχεται να βάλω τα κλάματα μερικές φορές. Ζητάω την κατανόηση όλων», υπογράμμισε ο Σπύρος Μπιμπίλας.