Σωτήρης Χατζάκης: «Στο θέατρο έχω παρενοχληθεί έντονα από γυναίκα»

Σωτήρης Χατζάκης: «Στο θέατρο έχω παρενοχληθεί έντονα από γυναίκα»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Μέρα μεσημέρι με την Μάριον», παραχώρησε ο Σωτήρης Χατζάκης.

Ο σκηνοθέτης μεταξύ άλλων μίλησε για το κίνημα #metoo και την εργασιακή βία, όπως και την σεξουαλική παρενόχληση, την οποίο ο ίδιος έχει δεχθεί στον θεατρικό χώρο.

«Έχω δεχθεί την εργασιακή βία, η οποία είναι και μεγάλη βία. Δούλεψα χωρίς χρήματα, δέχθηκα την υπεροψία των σκηνοθετών και υπήρξα αποδέκτης παρενόχλησης και από γυναίκες και από άντρες. Έχω παρενοχληθεί από γυναίκα έντονα. Υπάρχουν πόστα μέσα σε μεγάλα κέντρα παραγωγής πολιτισμού που, αν είσαι μέσα την κανονικότητα και δεν είσαι στη διαφορετικότητα, δεν γίνεσαι αποδεκτός», είπε ο Σωτήρης Χατζάκης και πρόσθεσε:

«Σας λέω το αντίθετο, δηλαδή, ότι παρενοχλούμαι από τη διαφορετικότητα. Όχι όλη τη διαφορετικότητα αλλά τη φανατική! Άλλο είναι να είσαι ομοφυλόφιλος και να είσαι αξιοπρεπής, έντιμος, ωραίος και ανοιχτός και άλλο είναι να είσαι ένας άνθρωπος που μισεί την κανονικότητα και θέλει να την συντρίψει πολεμώντας την μέσα από την εξουσία που έχει».

«Το κίνημα #metoo είναι πάρα πολύ χρήσιμο, ενδιαφέρον αλλά πρέπει να προσέξει πολύ την υπερβολή και να θυμηθεί ότι δεν είναι άρθρο του συντάγματος» συμπλήρωσε ο Σωτήρης Χατζάκης.