Σμύρνη μου αγαπημένη: Η αλλαγή στο Cast με ηθοποιό του “The Crown”

Σμύρνη μου αγαπημένη: Η αλλαγή στο Cast με ηθοποιό του "The Crown"

Τις πρώτες μέρες γυρισμάτων, που πραγματοποιούνται σε Χίο, Λέσβο και Αθήνα διανύει η κινηματογραφική παραγωγή της Tanweer ProductionsΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ”, σε σενάριο Μιμής Ντενίση & Martin Sherman και σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη.

Η παραγωγή της ταινίας είναι μία φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά με ελληνική υπογραφή και βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της ΜΙΜΗΣ ΝΤΕΝΙΣΗ. Μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας.

Ένα σπουδαίο κινηματογραφικό εγχείρημα με πανανθρώπινα μηνύματα, που φιλοδοξεί να αναπαραστήσει με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια.

Όλοι οι χώροι θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος της εποχής. Για να αποδοθεί σωστά η σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, η παραγωγή θα επιστρατεύσει σύγχρονα ψηφιακά εφέ, όπου χρειάζεται.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Tanweer, τα Χριστούγεννα του 2021, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης.

Ωστόσο ανακοίνωσε η εταιρία παραγωγής Tanweer Productions αλλά και η Μιμή Ντενίση, η Vanessa Redgrave δεν θα πάρει τελικά μέρος εξαιτίας προσωπικών λόγων και η αντικαταστάτριά της θα είναι η Jane Lapotaire, που έπαιξε στο «The Crown» ως μητέρα του πρίγκιπα Φιλίππου.

Σχετικά με την αλλαγή στο cast η ανακοίνωση αναφέρει:

Εκ μέρους της Tanweer Productions, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η guest star Vanessa Redgrave, για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δεν είναι εφικτό να ταξιδέψει αυτό το διάστημα και συνεπώς να ανταποκριθεί στη συμμετοχή της στην ταινία ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ και στα γυρίσματα που πραγματοποιούνται στη Μυτιλήνη.

Ως εκ τούτου, η παραγωγή προχώρησε σε συμφωνία για το ρόλο αυτό, με την Jane Lapotaire, γνωστή σε όλους μας από τις δημοφιλείς σειρές “The Crown” και “Downton Abbey”, την οποία και καλωσορίζουμε στο cast της ταινίας.

Ενώ από την άλλη, η Μιμή Ντενίση ανέβασε μια κοινή της φωτογραφία με την Jane Lapotaire στο Instagram και έγραψε:

«Από σήμερα κοντά μας και σπουδαια Αγγλίδα ηθοποιός Jane Lapotaire. Για όσους δεν την ξέρουν από τις μεγάλες ερμηνείες της στο Broadway. Όπως την Piaf για την οποία βραβεύτηκε με Tony σίγουρα την ξέρουν ως πριγκίπισσα Αλίκη της Ελλάδας από το περίφημο The Crown!! Μαγεμένη κ αυτή με την Μυτιλήνη. Από αύριο γυρίζουμε μαζί».