Ρένια Λουιζίδου: «Οι ερωτήσεις τύπου “γιατί δεν έκανες παιδί;” είναι φρικτές»

Ρένια Λουιζίδου: «Οι ερωτήσεις τύπου “γιατί δεν έκανες παιδί;” είναι φρικτές»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Δύο στη 1», παραχώρησε η Ρένια Λουιζίδου.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τις σεξιστικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ έθιξε και το κεφάλαιο εμμηνόπαυση για το οποίος κανείς δεν μιλά στην τηλεόραση.

«Δεν θα ρωτήσουν ποτέ έναν άνδρα αν φοράει περούκα, αλλά εμένα θα με ρωτήσουν σε μία συνέντευξη αν έχω κάνει πλαστικές. Οι ερωτήσεις τύπου “γιατί δεν έκανες παιδί;” ή “γιατί έκανες μόνο ένα παιδί;” είναι φρικτές», είπε η Ρένια Λουιζίδου και πρόσθεσε:

«Περιμένω τη στιγμή που θα ακουστεί η λέξη “εμμηνόπαυση” στην ελληνική τηλεόραση. Προσωπικά όταν είχα τα αντίστοιχα συμπτώματα μου έλεγαν να το κρύβω. Λοιπόν, θα περάσουμε όλες μας εμμηνόπαυση και δεν πρέπει ούτε να ντρεπόμαστε, ούτε να το κρύβουμε. Η εμμηνόπαυση δεν σημαίνει τέλος στη γοητεία και τη σεξουαλικότητα. Εγώ όταν βλέπω σήμερα τη Sharon Stone τη βρίσκω μια χαρά σεξουαλική».

«Η αναγνωρισιμότητα είναι ένα ευχάριστο κομμάτι, αλλά δεν είναι για όλες τις ώρες. Μπορεί να σε απασχολούν αρρώστιες, στεναχώριες, προσωπικά θέματα και έτσι δεν μπορείς να είσαι 24 ώρες διαθέσιμος. Δεν βρισκόμαστε βέβαια στο Χόλιγουντ, ούτε είμαστε τέτοιου βεληνεκούς ώστε η αναγνωρισιμότητα να εμποδίζει πραγματικά τη ζωή μας. Το δύσκολο κομμάτι είναι σε σχέση με το παιδί. Βρίσκονται άνθρωποι στον δρόμο που μπορούν να του πουν απίθανα πράγματα», συμπλήρωσε η Ρένια Λουιζίδου.