Πρωταγωνιστές: Γάμος ομόφυλων ζευγαριών – Η φωνή των παιδιών | Όσα θα δούμε απόψε

Πρωταγωνιστές: Γάμος ομόφυλων ζευγαριών - Η φωνή των παιδιών |  Όσα θα δούμε απόψε

Πρωταγωνιστές

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών
Η φωνή των παιδιών

Η κοινωνία θα κερδίσει ή θα χάσει αν νομιμοποιηθούν οι οικογένειες των ομόφυλων ζευγαριών;

Τι δείχνουν οι διεθνείς έρευνες για τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς του ίδιου φύλου;

Οι «Πρωταγωνιστές» φωτίζουν τις αόρατες οικογένειες των ΛΟΑΤΚΙ.

Στην εκπομπή μιλούν:

  • Η Χριστίνα Λεϊμονή και η Βικτωρία Καλφάκη, στελέχη της Microsoft και της Google αντιστοίχως, που μεγαλώνουν μαζί την κόρη τους, Νιόβη
  • Ο make-up artist Παντελής Τουτουντζής – πατέρας 2 παιδιών – οι γονείς του και ο αδελφός του στην Κρήτη
  • Η επιχειρηματίας Φωτεινή Παντζιά, που έχει υιοθετήσει δύο παιδιά από την Αφρική

Οι «Πρωταγωνιστές» δίνουν φωνή και σε τρία παιδιά – 16, 20 και 25 χρονών – που μεγάλωσαν σε οικογένειες ομοφυλοφίλων. Tι ζητούν από την κοινωνία και τι λένε για τους γονείς τους.

Στον Σταύρο Θεοδωράκη μιλάει επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ανάμεσα στα άλλα η βουλευτής της Κρήτης λέει:

  • «Παλιά χώριζες και σε λέγανε ‘’ζωντοχήρα’’. Παλιά η μαμά σου χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο αν άκουγε ότι η κόρη της παίρνει διαζύγιο. Προτιμούσε να μείνει η κόρη της δυστυχισμένη σε ένα γάμο από ό,τι να πάρει διαζύγιο. Σήμερα ένας στους δύο παίρνει διαζύγιο. Σήμερα υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες. Σήμερα υπάρχουν ομόφυλες οικογένειες. Όλα υπάρχουν! Τα παιδιά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα».
  • «Η Κρήτη δεν είναι έτσι όπως την παρουσιάζει ο Πολάκης! Ο Πολάκης θέλει να μας πείσει ότι ψήφισαν Κασσελάκη 180 Σφακιανοί, αλλά αυτοί που ψήφισαν Κασσελάκη δεν θα του επιτρέψουν να ανέβει στα Σφακιά, εάν ψηφίσει τον πολιτικό γάμο. Είναι γελοία πράματα αυτά! Εγώ πιστεύω ότι η κοινωνία είναι μπροστά».
  • «Την αναδοχή την ψηφίσαμε τέσσερις γυναίκες μόνο (από την ΝΔ), όλοι οι άντρες εξαφανίστηκαν. Γιατί οι γυναίκες; Γιατί εμείς οι γυναίκες είμαστε μανάδες και ξέρουμε τι θα πει “παιδί’’ και ξέρουμε ότι το παιδί τίποτα να μην έχεις… αγάπη από την ώρα που έχεις τη δυνατότητα να του δώσεις και συναισθηματική ασφάλεια, αυτό μετράει πάνω από όλα».
  • «Εμείς οι πολιτικοί είμαστε παντογνώστες! Τα ξέρουμε όλα! Έχουμε άποψη για όλα! Έχουμε ιδεοληψίες! Όλα τα έχουμε τέλος πάντων! Αλλά για τα ίδια, αυτά τα παιδάκια, τα οποία μεγαλώνουν, είναι τόσο πολύ άδικο να μην μπορούν να νιώσουν την ασφάλεια των δικαιωμάτων τους. Και για αυτό αυτός ο νόμος, είναι σωστός νόμος»!
  • «Δεν μπορείς να ζητάς από την Εκκλησία να συμφωνήσει μαζί σου για ένα τέτοιο θέμα. Δεν θα συμφωνήσει, αλλά θα δεχθεί όμως όλα τα παιδιά -ως ποίμνιο- μέσα στην αγκαλιά της. Όλα τα παιδιά, είτε παιδιά ομόφυλων, είτε παιδιά ετερόφυλων, είτε παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, είτε, είτε, είτε, είτε… Όλα τα παιδιά στην αγκαλιά της Εκκλησίας, θα βρουν καταφύγιο τελικά».

«Πρωταγωνιστές» για το θέμα που όλοι συζητάμε, απόψε στις 00.15.

Συντελεστές

Δημοσιογραφική Ομάδα: Μαριάννα Χιονά, Βασιλική Μπούρα, Γιώργος Ξεπαπαδάκος, Κατερίνα Κωστοπούλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πάνος Μανωλίτσης

Επικεφαλής Μοντάζ: Γιώργος Κατσουλιέρης
Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη

Διεύθυνση Παραγωγής: Ελεάννα Παπαδοκωστάκη
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Σταύρος Θεοδωράκης