“ΠΟΠ Μαγειρική” με τον Ανδρέα Λαγό: Αυτοί είναι οι καλεσμένοι της εβδομάδας

ΠΟΠ-Μαγειρική.png

«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό

Καλεσμένοι οι Μαριάννα Ευστρατίου, Απόστολος Ρουβάς,
Εβίτα Παπαχαραλάμπους, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Κηλαηδόνη

Από Δευτέρα 3 έως Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2025, στις 14:00

«Σαρακοστιανό τραπέζι»
Καλεσμένη η Μαριάννα Ευστρατίου

Την Καθαρή Δευτέρα 3 Μαρτίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται τη Σαρακοστή με ανοιξιάτικη διάθεση και υπέροχη παρέα! Μαζί του στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η γνωστή τραγουδίστρια Μαριάννα Ευστρατίου, για να μαγειρέψουν δύο κλασικές συνταγές, που δεν μπορούν να λείψουν από κανένα σαρακοστιανό τραπέζι. Ποιες είναι αυτές; Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και χαλβάς με ταχίνι, κακάο και καρύδια. Ακόμη, μαθαίνουμε πώς φτιάχνεται παραδοσιακά η λαγάνα και τα έθιμα της Σαρακοστής. Η Μαριάννα Ευστρατίου μιλάει, μεταξύ άλλων, για τα φοιτητικά χρόνια στη Γερμανία, για τις διαφορές που έχει ο θεσμός της Eurovision σήμερα σε σχέση με προηγούμενες εποχές, για το πώς της φάνηκε το τραγούδι της Klavdia, αλλά και για τη συνεργασία της με τον Μάνο Χατζιδάκι.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2025, στις 14:00

«Φακές Εγκλουβής, φέτα Τσαντίλας Ελασσόνας»
Καλεσμένος ο Απόστολος Ρουβάς

Την Τρίτη 4 Μαρτίου 2025, στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο γνωστός σεφ Απόστολος Ρουβάς. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο γευστικά πιάτα το πρώτο με φακές Εγκλουβής, και το δεύτερο με φέτα Τσαντίλας Ελασσόνας. Ο Απόστολος Ρουβάς μάς μιλάει για το παιδί του και για την αλλαγή που έφερε στη ζωή του, για τα παιδικά χρόνια στην Κέρκυρα, για το πώς ξεκίνησε τη μαγειρική αλλά και για το πως βρέθηκε κάποτε στο Survivor.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025, στις 14:00 

«Κάστανα Πηλίου, ρόδι Ερμιόνης»
Καλεσμένη η Εβίτα Παπαχαραλάμπους

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στην εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» τη γνωστή pastry chef, Εβίτα Παπαχαραλάμπους. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ φτιάχνουν δύο εκλεκτές συνταγές, η πρώτη με κάστανα Πηλίου και η δεύτερη με ρόδι Ερμιόνης. H Εβίτα Παπαχαραλάμπους μάς μιλά για την πρότερη καριέρα της ως φωτογράφος και πώς μεταπήδησε στον χώρο της ζαχαροπλαστικής, για τον μέντορά της Στέλιο Παρλιάρο, για το ποια είναι η πιο δύσκολη τούρτα που έχει φτιάξει και για το τι θα γινόταν αν δεν ήταν ζαχαροπλάστης.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025, στις 14:00 

«Εντόπιο σκόρδο Πλατυκάμπου, πιπεριές Φλωρίνης»
Καλεσμένος ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025 η εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» καλωσορίζει τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή, Μιχάλη Κεφαλογιάννη. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο μοναδικές συνταγές, η πρώτη με εντόπιο σκόρδο Πλατυκάμπου και η δεύτερη με πιπεριές Φλωρίνης. Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης αναφέρεται στα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη και μιλάει για το πώς ξεκίνησε τη δημοσιογραφία από το αστυνομικό ρεπορτάζ, πώς του φαίνεται η τηλεόραση σήμερα, αλλά και για τη γνωριμία του με τον Μάνο Χατζιδάκι

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025, στις 14:00

«Γραβιέρα Σάμου, καρύδια Λαμίας»
Καλεσμένη η Μαρία Κηλαηδόνη

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η τραγουδοποιός Μαρία Κηλαηδόνη. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ, Ανδρέα Λαγό, μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με γραβιέρα Σάμου και το δεύτερο με καρύδια Λαμίας. Η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τη δουλειά της ως κοινωνική λειτουργός, την επαναλειτουργία του χώρου όπου εμφανιζόταν ο πατέρας της Λουκιανός, αναφέρει πόσο περήφανη είναι για τους γονείς της, αποκαλύπτει ότι τη μαγειρική την έχει αναλάβει ο άντρας της στο σπίτι και αποκαλύπτει τα αγαπημένα τραγούδια του μπαμπά της.

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions