Πηνελόπη Πλάκα: “Τα τελευταία χρόνια έκανα πολλή ψυχοθεραπεία”

Πηνελόπη Πλάκα: “Τα τελευταία χρόνια έκανα πολλή ψυχοθεραπεία”

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, βρέθηκε η Πηνελόπη Πλάκα.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τον θάνατο της γιαγιάς της που την οδήγησε να ζητήσει την βοήθεια ειδικού και να κάνει ψυχοθεραπείες.

«Τα τελευταία χρόνια έκανα πολλή ψυχοθεραπεία. Έμαθα καλύτερα τον εαυτό μου, λείανα τις γωνίες μου, αγάπησα πιο πολύ εμένα και δούλεψα πράγματα που με είχαν πληγώσει στο παρελθόν.

Πολλά πράγματα με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, νομίζω πως με την πρώτη στραβή δεν θα το σκεφτείς πάρα πολύ εύκολα. Όταν όμως σου συμβεί κάτι και πέσεις στα πατώματα, όπως είχα πάθει εγώ τότε, είναι η αρχή για να ανακαλύψεις πολλά πράγματα μέσα μου. Για μένα ο λόγος δεν ήταν ερωτικός, ήταν απώλεια ενός αγαπημένου μου ανθρώπου. Σοκαρίστηκα με την ζωή και με το πόσο μικρή είναι, τι κάνουμε για αυτήν και αν την ζούμε όσο πρέπει να την ζούμε», δήλωσε η Πηνελόπη Πλάκα.

Ενώ στη συνέχεια η Πηνελόπη Πλάκα αναφέρθηκε στον φόβο της για τον θάνατο.

«Από μικρή είχα μια σύνδεση με τον θάνατο. Τον φοβόμουν επειδή είχα άρρωστο άνθρωπο μέσα στην οικογένεια και μεγάλωσα μαζί του. Όταν έχασα την γιαγιά μου, η οποία με μεγάλωσε με τον παππού στο χωριό και ήταν σαν δεύτεροι γονείς μου».