Πέτρος Κωστόπουλος: «Ήμουν εγώ που ξεκίνησα με τη μάνα τους να τα διώξουμε, να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο»

Πέτρος Κωστόπουλος: «Ήμουν εγώ που ξεκίνησα με τη μάνα τους να τα διώξουμε, να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο»

Καλεσμένος στην εκπομπή «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, βρέθηκε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις κόρες του και την απόφαση που πήραν με την Τζένη Μπαλατσινού να της προτρέψουν να φύγουν από την Ελλάδα για να σπουδάσουν και να δουλέψουν.

«Οι κόρες μου ζουν και εργάζονται στην Αμερική. Η μία σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης και η άλλη σε μια εφαρμογή της Silicon Valley. Ζουν μόνιμα εκεί με δικά τους λεφτά. Δούλευαν ακόμα και στις σπουδές τους, μη έχοντας λεφτά αναγκάστηκαν να το κάνουν και αυτό ήταν πολύ καλό. Έγινε η κρίση και έφυγαν πάρα πολλά παιδιά, η Ελλάδα έχασε μυαλά. Πού θα δούλευαν αν ήταν εδώ; Θα έπρεπε να βάλουμε κανένα μέσο για να πιάσουν μια δουλειά χωρίς ιδιαίτερες προοπτικές.

Εκεί οι δουλειές υπάρχουν, αν είσαι καλός θα πας μπροστά. Πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να είναι εκεί που μπορούν να αναπτυχθούν και να ανθίσουν επαγγελματικά όσο και αν μου λείπουν. Ήμουν εγώ που ξεκίνησα με τη μάνα τους να τα διώξουμε, να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο. Όχι, να μην είναι εδώ!

Όπως εγώ έφυγα από το Βόλο 16 χρονών, επειδή είχα ερωτευτεί και ήθελα να ακολουθήσω μια Βολιώτισσα στην Αθήνα – πήγα και είπα στον πατέρα μου, που ήταν ταξιτζής και δεν είχε σάλιο, ότι αν δεν κάνω μαθήματα στην Αθήνα, δε θα περάσω πουθενά. Και ήρθα και δεν πέρασα πουθενά.

Ήταν το πρώτο μου ξεβλάχεμα αυτό. Πέρασα πολλά ξεβλαχέματα. Το 4ο ή 5ο ήταν όταν πήγα στο Berkley να δω την κόρη μου. Κατάλαβα γιατί πρέπει να πηγαίνουν στα Πανεπιστήμια για να σπουδάσουν τα παιδιά» εξομολογήθηκε ο Πέτρος Κωστόπουλος.