Πέτρος Ιακωβίδης: «Μου το έκανε ξεκάθαρο από την αρχή. Μου είπε “δεν θα σε βάλω σε κάποιο σχήμα”»

Πέτρος Ιακωβίδης: «Μου το έκανε ξεκάθαρο από την αρχή. Μου είπε “δεν θα σε βάλω σε κάποιο σχήμα”»

Συνέντευξη στο περιοδικό Down Town, παραχώρησε ο Πέτρος Ιακωβίδης.

Ο τραγουδιστής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην άγνωστη σχέση του με τον Νίκο Κουρκούλη, ο οποίος είναι θείος του. Ενώ αποκάλυψε πως ο ίδιος τον έφερε από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, ο Πέτρος Ιακωβίδης είπε πως του έκανε ξεκάθαρο από την αρχή πως δεν σκοπεύει να μεσολαβήσει για να τον βάλει σε κάποιο σχήμα.

Και μετά σε φέρνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Κουρκούλης, που είναι και θείος σου όπως διάβασα.

Ναι, αλλά με μια διαφορά. Μετά από πολλά μαγαζιά της επαρχίας, πηγαίνω στο «Ρόδον» της Θεσσαλονίκης όπου και πάλι τραγουδούσαμε έξι μέρες την εβδομάδα. Ήμουν 18 χρονών. Ο Νίκος με βοήθησε πάρα πολύ, υπήρξε υποστηρικτής μου. Μου το έκανε ξεκάθαρο από την αρχή. Μου είπε: «Δεν θα σε βάλω σε κάποιο σχήμα εγώ. Θα είμαι εδώ για να σου δίνω συμβουλές. Γιατί θέλω όταν συμβεί κάτι με το όνομά σου να λένε πως το πέτυχε ο Πέτρος και όχι ο ανιψιός του Κουρκούλη ή οποιοσδήποτε άλλος.» Τρία χρόνια λοιπόν Θεσσαλονίκη, δύο χρόνια σε κάποιες άλλες πόλεις και μετά Αθήνα.

Πώς έγινε;

Τότε ο Νίκος τραγουδούσε στο Fix με την Κέλλυ Κελεκίδου και τον Κώστα Καραφώτη. Μου τηλεφωνεί και μου λέει: «Νομίζω ότι τώρα ήρθε η ώρα να κατέβεις Αθήνα.» Και έτσι έγινε. Και κάπου στα 26 μου ένας καλός μου φίλος που δουλεύαμε μαζί στη Βέροια, ο Σπύρος Ποταμόπουλος, μου πρότεινε να συνεργαστούμε, εκείνος ως παραγωγός κι εγώ ως καλλιτέχνης. Έτσι έκανα τον πρώτο μου δίσκο και έγινα πια δισκογραφημένος καλλιτέχνης και πορευόμαστε μαζί.