Πέτρος Φιλιππίδης: Να παραπεμφθεί σε δίκη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού ζητά η εισαγγελέας

Πέτρος Φιλιππίδης: Να παραπεμφθεί σε δίκη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού ζητά η εισαγγελέας

Την παραπομπή του Πέτρου Φιλιππίδη σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, εισηγείται η εισαγγελέας, που χαρακτηρίζει τον ηθοποιό «Χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα».

Παράλληλα, η εισαγγελέας ζητεί και τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού, αφού, όπως τονίζει στην εισήγησή της, είναι «αμετανόητος, απτόητος, χυδαίος».

Ενώ την ίδια στιγμή κρίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής του Πέτρου Φιλιππίδη για τις πράξεις του βιασμού και της απόπειρας αυτού σε βάρος τριών γυναικών.

Η εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει στην πρότασή της ότι «και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά και δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας», σημειώνοντας πως δεν υπήρχε καμία συναίνεση των θυμάτων

Μετά την εισαγγελική πρόταση τον τελικό λόγο για το θέμα της παραπομπής του Πέτρου Φιλιππίδη σε δίκη, ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έχει πλέον το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ηθοποιού έχει ασκηθεί δίωξη για τρεις υποθέσεις, έναν βιασμό που τελέσθηκε το 2008 και δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης τόσο στις έγγραφες εξηγήσεις του στον εισαγγελέα όσο και στην απολογία του, αρνήθηκε το σύνολο των καταγγελιών.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από περίπου ένα μήνα απορρίφθηκε το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους και με «βραχιολάκι».