Πάνος Σταθακόπουλος: «Στα 12 έφυγα από την οικογένειά μου, ζήτησα να πάω σε ιερατική σχολή»

Πάνος Σταθακόπουλος: «Στα 12 έφυγα από την οικογένειά μου, ζήτησα να πάω σε ιερατική σχολή»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, βρέθηκε ο Πάνος Σταθακόπουλος.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την εισαγωγή του σε ιερατική σχολή της Τήνου σε ηλικία 12 ετών.

«Δεν με έστειλαν οι γονείς μου στην ιερατική σχολή, εγώ ζήτησα από μόνος μου να πάω. Ήθελα να ανοίξω τα φτερά μου να φύγω, να πάω κάπου αλλού. Οι γονείς μου δεν ήθελαν στην αρχή. Ήμουν 12-13 χρονών, αμέσως μετά το Δημοτικό», περιγράφει ο Πάνος Σταθακόπουλος.

«Ήταν δύσκολο το πρώτο διάστημα. Έφυγα από την οικογένειά μου από ένα πείσμα και έλεγα: πού ήρθα τώρα; Μετά όμως έβλεπα τα υπόλοιπα παιδιά και έπαιρνα θάρρος, έλεγα: αυτά πώς μπορούν και δε μπορώ εγώ;

Είχε πάει και ο ξάδελφός μου σε ιερατική σχολή στην Πάτμο και δεν είχε άλλες θέσεις για να πάω μαζί του. Οπότε ο δεσπότης είπε να κοιτάξουμε στην Τήνο και εκεί βρήκαμε μία τελευταία θέση. Περνούσα πάρα πολύ καλά, αν και ήταν οικοτροφείο και είχαμε ένα αυστηρό πρόγραμμα», πρόσθεσε ο Πάνος Σταθακόπουλος.

«Είχαμε πρωινό ξύπνημα, μελέτη ιερατικών κειμένων, να σκουπίσουμε, να στρώσουμε τα κρεβάτια μας. Αυτό το πρόγραμμα που είχαμε μου έκανε καλό, γιατί μου έμαθε από πολύ μικρός να έχω κανόνες και να φροντίζω τον εαυτό μου. Ήταν δύσκολο αλλά εγώ το έβλεπα σαν μια διαφυγή», καταλήγει ο Πάνος Σταθακόπουλος.