Όσα είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για το #Metoo και τους Λιγνάδη- Φιλιππίδη

Όσα είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για το #Metoo και τους Λιγνάδη- Φιλιππίδη

Συνέντευξη στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” και την Δανάη Μπάρκα με τον Άρη Καβατζίκη, παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Ο ηθοποιός με αφορμή την παράσταση “Τρίτο στεφάνι” που σκηνοθετεί και παίζεται στο θέατρο Παλλάς, μεταξύ άλλων μίλησε για το κίνημα #metoo στη χώρα μας, την προσωπική του ζωή και στον Δημήτρη Λιγνάδη με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Δεν σημαίνει ότι όσους ανθρώπους έχουμε αγαπήσει πριν τα 50 μας δεν τους έχουμε αγαπήσει, αλλά μαθαίνει κάνεις να αγαπάει πληρέστερα. Παίζει ρολό η στιγμή και ο άνθρωπος, αλλά και το πως αυτή η σχέση σε μαλακώνει, σε καθαρίζει, σε βοηθάει να ενηλικιωθείς ακόμη καλύτερα», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για την πραγματική και ουσιαστική αγάπη.

Ενώ για το θεσμό της οικογένειας ο ίδιος δήλωσε: «για μένα φυσιολογικές είναι οι οικογένειες που φτιάχνω…είναι σημαντικές οι σχέσεις αίματος, αλλά οι γονείς που υιοθετούν παιδιά δεν είναι γονείς; Αυτό που έχει σημασία είναι η αγάπη και ευτυχώς ζούμε πλέον σε μια κοινωνία που υπάρχουν όλων των ειδών οι οικογένειες. Οικογένεια μου είναι αυτή που ζω μαζί της αυτή τη στιγμή και έχουμε μαζί μας και το γιο μου, Γιώργο. Όταν υπάρχουν στην οικογένεια πολλά παιδιά, διαφορετικών ηλικιών, χρειάζεται να είναι κάνεις πολύ έτοιμος, δοτικός και ανοιχτός».

«Μετά τις αποκαλύψεις του #metoo με εντυπωσίασε η ισχύς και η δυναμική της μισαλλοδοξίας. Έπρεπε να σωπάσουν όσοι δε συμφωνούν ακριβώς με όσα λεμέ. Αυτή η μισαλλοδοξία με θύμωσε και μου δημιούργησε στιγμιαία μια απαξίωση για το θέατρο και εμάς τους ηθοποιούς», δήλωσε Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με κατηγορηματικό τρόπο.

«Δεν μπορείς να ασχολείσαι με το θέμα κακοποίηση και ταυτόχρονα να κακοποιείς δημοσίως άλλους ανθρώπους για την έκφραση της γνώμης τους. Δεν μπορείς να παίρνεις τηλεφωνά να κοπούν άνθρωποι από δουλείες γιατί είπε τη γνώμη του με την οποία εσύ διαφωνείς. Η προσπάθεια είναι να γίνει κακοποιήση και bullying σε ανθρώπους για έκφραση γνώμης. Πολλοί συνάδελφοί μου εκφοβίστηκαν και σταματήσανε να μιλάνε. Πολύς κόσμος σταμάτησε να μιλάει. Εμένα δε με εκφόβισαν άμεσα αλλά έμμεσα. Υπάρχει πολύς κόσμος που εκφοβίστηκε, μεταξύ των οποίων εκφοβίστηκα και εγώ…», τόνισε για τον διχασμό και τις διαμάχες στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Δε φοβάμαι να ερωτηθώ για το Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη, σχεδόν το αναμένω, απλώς προσπαθώ να μιλήσω γι’ αυτά τα πράγματα αλλά όχι για να δημιουργηθούν τηλεοπτικοί τίτλοι. Εάν σκεφτόμουν να επισκεφτώ ιδιωτικά έναν άνθρωπο στη φυλακή, δεν θα δίσταζα στη συμπεριφορά μου από τη γνώμη που έχει οποιοσδήποτε γι’ αυτό αλλά αυτό είναι μια γενική μου στάση. Δε διαμορφώνεις τον τρόπο που ζεις και σκέφτεσαι από το τι γνώμη θα έχουν άγνωστοι προς εσένα άνθρωποι για εσένα», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης τονίζοντας πως δεν στηρίζεται στη γνώμη και άποψη ανθρώπων που δεν γνωρίζει.