Όσα είπε η Θάλεια Ματίκα για τον κουμπάρο της Πέτρο Φιλιππίδη και το αν επικοινώνησε με τη σύζυγό του

Όσα είπε η Θάλεια Ματίκα για τον κουμπάρο της Πέτρο Φιλιππίδη και το αν επικοινώνησε με τη σύζυγό του

Καλεσμένη στην εκπομπή «Το Πρωινό», βρέθηκε καλεσμένη η Θάλεια Ματίκα και μεταξύ άλλων μίλησε για το ελληνικό metoo, τον κουμπάρο της, Πέτρο Φιλιππίδη αλλά και για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Η προσωπική μας σχέση με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχε λήξει πολλά χρόνια πριν. Δηλαδή, έχουμε χαθεί τα τελευταία 9 χρόνια. Είχαμε σταματήσει να έχουμε σχέσεις για προσωπικούς λόγους. Για να χαθείς με ανθρώπους, κάτι συμβαίνει συνήθως. Βλέπεις ότι από ένα σημείο και μετά δεν ταιριάζεις και χάνεσαι.

Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία στην Ελλάδα, επειδή ξεκίνησε με τη Σοφία Μπεκατώρου και πέρασε πολύ γρήγορα στον δικό μας κλάδο, σε μία περίοδο καραντίνας που δεν συνέβαιναν συγκλονιστικά πράγματα, πραγματικά δεν μπορώ να ξεχάσω τους δύο μήνες. Η δική μου ταραχή ήταν σε καθημερινή βάση. Είχα αρρωστήσει και ως ηθοποιός και ως γυναίκα πάνω απ’ όλα.

Δεν είχαμε μόνο με τον Πέτρο Φιλιππίδη προσωπική σχέση. Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν καθηγητής του Τάσου τρία χρόνια στο Εθνικό, είχαν καθημερινή συναναστροφή. Με τον Γιώργο Κιμούλη έχουμε συνεργαστεί δύο φορές. Είναι άνθρωποι που τους ξέραμε από τον χώρο πάρα πολύ καλά.

Με τις καταγγελίες του Πέτρου Φιλιππίδη έπεσα από τα σύννεφα, δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Ήξερα ότι ήταν ένας περίεργος άνθρωπος με τις εκρήξεις του, τους θυμούς του… αλλά η απόσταση από αυτό μέχρι τα γεγονότα που ακούσαμε είναι χαώδης. Στην αρχή έλεγα… αν είναι δυνατόν. Για τους υπόλοιπους είχα ακούσει για κακές συμπεριφορές.

Με την υπόθεση Λιγνάδη έχουν βγει πράγματα στο φως της δημοσιότητας που είναι πέρα από κάθε λογική», εξομολογήθηκε η Θάλεια Ματίκα.

Ενώ όταν ο Γιώργος Λιάγκας τη ρώτησε «Το γεγονός ότι είχατε κόψει επαφές με τον Πέτρο Φιλιππίδη 9 χρόνια, έχει να κάνει με το ότι πιθανό να είχατε αναγνώσει περίεργες συμπεριφορές που δεν σας άρεσαν;» εκείνη απάντησε: «Όταν ένας άνθρωπος διώκεται για τόσο βαριά αδικήματα και μπροστά μας έχουμε τη δικαστική διαδικασία, έχει νόημα αυτό»;

Τέλος όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή αν έχει επικοινωνήσει με τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, η Θάλεια Ματίκα απάντησε: «Δεν θα ήθελα να το απαντήσω αυτό, συγγνώμη. Επειδή σέβομαι ότι υπάρχει και ένα παιδί στη μέση».