Όσα αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου για την πρώτη δίκη του ελληνικού metoo

Όσα αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου για την πρώτη δίκη του ελληνικού metoo

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4», βρέθηκε η Σοφία Μπεκατώρου.

Η αθλήτρια που ένα χρόνο πριν άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για το ελληνικό #metoo, μίλησε για την ώρα της πρώτης δίκης για τον προπονητή της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας του.

Μάλιστα, η Σοφία Μπεκατώρου στάθηκε δίπλα στην κοπέλα σαν μάρτυρας στη δίκη και με αφορμή όλες αυτές τις εξελίξεις αποκάλυψε πως ήταν αυτή η ημέρα.

«Είμαι μάρτυρας αυτής της υπόθεσης. Με πλησίασε αυτή η κοπέλα και μου μίλησε. Έχοντας δει τις δημόσιες καταγγελίες μου και την αγάπη του κόσμου, το πως το αγκάλιασαν αυτό – το #metoo γι’ αυτό συνέβη εκείνη την ώρα στην Ελλάδα, ήταν η αφετηρία μιας άλλης συμπεριφοράς, μιας ανθρώπινης συμπεριφοράς να σταθούμε στον συνάνθρωπό μας» ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου και συνέχισε σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά τη δική της καταγγελία.

«Άκουσα και εγώ κάποιες ερωτήσεις τύπου, “τι έκανες”, “τι φόραγες” κτλ, αλλά, στον πρωταθλητισμό έχω μάθει ένα πράγμα, όταν βλέπεις που θέλεις να πας ό,τι και να γίνεται πας. Εγώ, όταν άρχισαν όλα αυτά ήμουν αποφασισμένη. Ήμουν έτοιμη για το χειρότερο σενάριο και πολύ λιγότερο για το σενάριο που εξελίχθηκε. Οπότε όλα ήταν προς το καλύτερο.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση όμως δε μπορώ να μιλήσω πολύ γιατί είμαι μάρτυρας.Η δίκη ξεκίνησε σήμερα, 26 του μήνα θα απαγγελθούν οι κατηγορίες. Ήταν μια πάρα πολύ έντονη μέρα και για μένα και για την κοπέλα. Κυρίως για την κοπέλα γιατί ξαφνικά όλο αυτό που κάνεις μια προσπάθεια να το αποτάξεις, το βλέπεις μπροστά σου. Η παρουσία του δράστη ήταν τρομακτική. Τα μάτια, ο τρόπος που κοίταζε και προσπαθούσε να προκαλέσει με τη ματιά του. Οι γονείς υποστηρικτικοί πολύ και αρκετά φορτισμένοι συναισθηματικά γιατί είναι δύσκολη η θέση τους. Θεωρώ ωστόσο ότι είναι μια πολύ καλή αρχή. Είναι το πρώτο δικαστήριο.

Μιλήσαμε πολύ με την Αμαλία. Ήταν πολύ ψύχραιμη. Θεωρώ ότι είναι έτοιμη για τον αγώνα που θα δώσει. Αλλάζει κάτι στα θύματα, αλλάζει πολλά σε εμάς που το έχουμε βιώσει. Απελευθερώνεσαι. Βγάζει την ευθύνη από πάνω σου. Η ευθύνη αναλογεί στον δράστη….Το τραυματικό είναι πως από τη στιγμή που βιώνεις κάτι τέτοιο τα αναπαράγεις στο περιβάλλον σου. Έχω μετρήσει πλέον 12 χρόνια ψυχανάλυσης… Έδωσα χρόνο στον εαυτό μου. Δε δούλεψα αυτό το κομμάτι, δούλεψα πολλά άλλα και αυτό ήρθε στην επιφάνεια και ένιωσα ότι ήμουν έτοιμη να το αντιμετωπίσω» πρόσθεσε η Σοφία Μπεκατώρου.