Όλγα Κεφαλογιάννη: «Όταν μπήκα στη Βουλή έκανα ότι δεν άκουγα τα σεξιστικά σχόλια»

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Όταν μπήκα στη Βουλή έκανα ότι δεν άκουγα τα σεξιστικά σχόλια»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐδα Νέγκα, βρέθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ, μεταξύ άλλων μίλησε για τα σεξιστικά σχόλια που έχει δεχτεί κατά τη διάρκεια της άσκησης της δικηγορίας αλλά και αργότερα που μπήκε στη Βουλή.

«Πάρα πολύ το έχω αισθανθεί ως νεαρή δικηγόρος γιατί εγώ ξεκίνησα πολύ πολύ μικρή. Πήρα γρήγορα την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Στα 22-23 μου ήμουν ήδη δικηγόρος και μπορούσα να ασκώ το επάγγελμά μου κανονικά, όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου. Εκεί το τι έχω ακούσει! Δέχτηκα μια συμπεριφορά και μια λεκτική κυρίως αντίληψη ότι “εντάξει εσείς κάνετε για μερικά χρόνια τις δικηγορίνες και μετά θέλετε να παντρευτείτε”», είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Στην πολιτική, όταν μπήκα Βουλή πρώτη φορά που ήμουν γύρω στα 30. Έχω ακούσει πολλά. Εκεί τότε έκανα ότι δεν ακούω. Επειδή έκανα ότι δεν ακούω, κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να τα λένε κιόλας. Οπότε τώρα δεν τα ακούω πια. Αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να μην αισθάνονται ότι μπορούν να σου μιλάνε έτσι. Δεν πρέπει να υπάρχει αυτό καν σαν αίσθηση. Εμείς μιλάμε έτσι στους άντρες συναδέλφους μας;», πρόσθεσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.