Όλγα Κεφαλογιάννη για Μίνω Μάτσα: «Είναι σύντροφος ζωής»

Όλγα Κεφαλογιάννη για Μίνω Μάτσα: «Είναι σύντροφος ζωής»

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso, παραχώρησε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η πολιτικός μεταξύ άλλων μίλησε με ιδιαίτερα τρυφερά λόγια για τον σύζυγό της, Μίνω Μάτσα.

Ο Μίνως είναι συνεχώς στο πλάι σας, σύζυγος και στήριγμα. Ωραία αίσθηση είναι αυτή;

«Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει». Αυτός ο στίχος του Τάσου Λειβαδίτη περιγράφει και συνοψίζει τη σχέση μου με τον Μίνω. Είναι σύντροφος ζωής, συνοδοιπόρος, δίπλα μου στα εύκολα και στα δύσκολα, πάντα κοντά μου στην κοινή πορεία και στις ξεχωριστές διαδρομές. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να μοιράζεσαι τον κόσμο και τη ζωή σου.

Αρέσουν στον Μίνω οι περιοδείες, ο κόσμος και τα εκλογικά βάρη ή έρχονται στιγμές που βαριέται και δυσανασχετεί;

Ο Μίνως απολαμβάνει την αμεσότητα της επαφής με τον κόσμο. Είναι πολύ αυθόρμητος και αυθεντικός. Εχει μια φυσική ευγένεια και μια απόλυτα ειλικρινή διάθεση να ακούσει, να καταλάβει, να νιώσει τι του λέει ο συνομιλητής του. Οσες φορές έχει έρθει μαζί μου νομίζω ότι το χαίρεται πάρα πολύ. Το κάνει με την καρδιά του και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ.

Ο ρόλος της μάνας σε εσάς πώς λειτουργεί;

Αλλάζει την οπτική σου. Τον τρόπο που σκέφτεσαι και λειτουργείς. Σε εμένα λειτουργεί ως διαρκής έμπνευση, ως ώθηση, παρότρυνση και ευθύνη να είμαι πιο παραγωγική και χρήσιμη στο κοινωνικό σύνολο.

Πώς αποσυμπιέζεστε από την πολυκοσμία;

Ειδικά σε όλη αυτή την πολύ πιεσμένη περίοδο δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να βρίσκομαι στο σπίτι και να ακούω τον Μίνω να παίζει στο πιάνο τις μελωδίες του. Αλλιώς, αν θέλουμε και έχουμε τις δυνάμεις να βγούμε, ένα ωραίο δείπνο οι δυο μας στο αγαπημένο μας εστιατόριο.