Οι πρώτες δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη

Οι πρώτες δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη

Mετά την ανακοίνωση ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης παραιτήθηκε από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη αποφάσισε να μιλήσει για το συμβάν.

Συγκεκριμένα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και αναμεταδόθηκε στην εκπομπή “Καλύτερα, δε γίνεται” με τη Ναταλία Γερμανού.

Μεταξύ άλλων η κυρία Μενδώνη υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες καταγγελίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης χθες αργά το απόγευμα μου έστειλε την παραίτησή του. Ο ίδιος μέσα στην επιστολή παραίτησης αναφέρει και τους λόγους. Ξέρετε, μέσα σ’ αυτό το τοξικό κλίμα ο καθένας έχει αντοχές και δεν μπορούμε να τις παραγνωρίζουμε. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις αντοχές του πόσο μπορεί να δεχτεί και να ανεχθεί οποιεσδήποτε φήμες, γιατί πρέπει να πω ότι μέχρι σήμερα που μιλάμε κάποια καταγγελία επώνυμη δεν υπάρχει.

Από την άλλη πλευρά, ο καθένας έχει την ελευθερία να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όπως εκείνος κρίνει είτε αφορούν φήμες είτε αφορούν καταγγελίες. Επαναλαμβάνω για το συγκεκριμένο πρόσωπο καταγγελίες -μέχρι σήμερα που μιλάμε- επώνυμες δεν έχουν υπάρξει», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη.