Ο Willem Dafoe στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου;

Ο Willem Dafoe στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου;

Όπως φαίνεται ο Willem Dafoe βρίσκεται σε συζητήσεις για την νέα ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Deadline.

Mάλιστα, την εν λόγω ταινία ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης θα συνεργαστεί ξανά με την Emma Stone.

Η ηθοποιός θα υποδυθεί την Μπέλα Μπάξτερ «μία ζωηρή, υπερσεξουαλική, χειραφετημένη γυναίκα, έναν θηλυκό Φρανκενστάιν», που πέθανε και επανήλθε στη ζωή από έναν εκκεντρικό, αλλά ευφυή επιστήμονα, με φόντο τη βικτωριανή Αγγλία.

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Χαμένα κορμιά» (εκδ. Νεφέλη) του Άλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992.

Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη του μυθιστορήματος:

«Τοποθετημένο στη Γλασκώβη και τα περίχωρά της, στην Αλεξάνδρεια και στο Παρίσι της δεκαετίας του 1880, το βιβλίο περιγράφει τις ερωτικές ζωές δύο γιατρών και μιας γυναίκας που ένας από τους δύο έχει δημιουργήσει.

Περιέχει μερικούς ανίερους γάμους, αλλά σχεδόν καμία διαστροφή. Τίποτα σ’ αυτές τις σελίδες δεν θα μπορούσε να εκπλήξει τη Μαίρη Σέλεϋ, τον Λιούις Κάρολ ή τον Άρθρουρ Κόναν Ντόυλ, όπως και τίποτα δεν θα μπορούσε να κάνει ένα αθώο παιδί να κοκκινίσει».

Το σενάριο συνυπογράφουν Γιώργος Λάνθιμος και Τόνι ΜακΝαμάρα, που είχαν συνεργαστεί και στην Ευνοούμενη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο ρόλος που έχει προταθεί στον Willem Dafoe-ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στην Σκόνη του Χρόνου.