Ο λόγος που η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα

Ο λόγος που η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα

Όπως είναι γνωστό, στις 25 Μαρτίου 2020 ο Πρίγκιπας Κάρολος επισκέφθηκε την χώρα μας, για τον εορτασμό των 200 χρόνων απο την επανάσταση του 1821.

Συγκεκριμένα ο γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα Φίλιππου, ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με την Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα για να τιμήσουν την εθνική μας εορτή και την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα το ενδιαφέρον που έδειξε ο Πρίγκιπας για τα έργα που εμπνεύστηκαν από την Επανάσταση και είχαν ως πρωταγωνιστές Άγγλους φιλέλληνες ήταν πραγματικό.

Ενώ ο ίδιος θέλησε να μείνει παραπάνω στην Πινακοθήκη, αλλά και να επισκεφθεί την προεδρική φρουρά, κάτι το οποίο δεν ήταν στο πρόγραμμα του.

Με τις κινήσεις του αυτές ο Πρίγκιπας Κάρολος, έδειξε ιδιαίτερη αγάπη στην χώρα μας, αφήνοντας ένα ενωτικό κλίμα εμπιστοσύνης με την αναχώρηση του.

Να υπενθυμίσουμε πως ο πατέρας του, Πρίγκιπας Φίλιππος, έχει γεννηθεί στην Κέρκυρα και είναι γιος του Πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της Δανίας και της Πριγκίπισσας Αλίκης.

Μάλιστα ακόμα και όταν ο πατέρας του αλλά και η Βασίλισσα Ελισάβετ είχαν δηλώσει ότι προτιμούν να απέχουν από τις επισκέψεις στη χώρα μας, ο Πρίγκιπας Κάρολος επέμενε να έρχεται στην Αθήνα για να δει τη γιαγιά του Αλίκη, η οποία θέλησε να μείνει στην Ελλάδα μέχρι τα βαθιά της γεράματα.

Ο λόγος που ο Δούκας του Εδιμβούργου και η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν ξεπέρασε ποτέ την καταδίκη του πατέρα του, Πρίγκιπα Ανδρέα σε θάνατο μετά την περίφημη δίκη των έξι, το 1922, και την κατόπιν την εξορία του.

Έτσι ο ίδιος αλλά και η Βασίλισσα αποφάσισαν να μην επισκέπτονται την Ελλάδα, για να μην θυμούνται τις δύσκολες στιγμές που βίωσε η οικογένεια τους στο παρελθόν.

Ωστόσο όλη η βασιλική οικογένεια συμπαθεί ιδιαίτερα την χώρα μας και δείχνει την στήριξη της όταν χρειάζεται.