Ο λόγος που επιτρέπεται στον Harry να εγκαταλείψει την καραντίνα για την κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

Ο λόγος που επιτρέπεται στον Harry να εγκαταλείψει την καραντίνα για την κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

Θλίψη έχει προκαλέσει στην Βρετανία ο θάνατος του Πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών.

H περίοδος της καραντίνας για όσους εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει διάρκεια 10 ημερών, πράγμα που θα σήμαινε ότι ο Πρίγκιπας Harry θα έχανε την κηδεία του παππού του.

Ωστόσο, οι κανόνες ορίζουν ότι υπάρχει η δυνατότητα να παρευρεθεί κάποιος σε κηδεία χωρίς να ολοκληρώσει την πλήρη καραντίνα.

Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ορίζει ότι «μπορείτε να αφήσετε την απομόνωση σε ορισμένες περιστάσεις. Αυτό περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε κηδεία ενός μέλος του νοικοκυριού και ενός στενού μέλους της οικογένειας. Πρέπει, ωστόσο, να συνεχίσετε την καραντίνα μετά από αυτό».

Όμως ο Πρίγκιπας Harry θα πρέπει, να ακολουθήσει τους υπόλοιπους κανονισμούς για τον κορωνοϊό, όπως η κοινωνική απόσταση, να έχει αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ για τον covid τρεις ημέρες πριν ταξιδέψει, αλλά και να συμπληρώσει μια ειδική φόρμα όπου θα δηλώνεται η τοποθεσία στην οποία θα βρίσκεται τις ημέρες της καραντίνας του.

Ακόμη, θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω tests τη δεύτερη και όγδοη ημέρα μετά την άφιξή του.

Ωστόσο, θα μπορούσε να επιλέξει να πληρώσει ένα πακέτο 130 λιρών για ιδιωτική δοκιμή από εγκεκριμένο προμηθευτή, πέντε ημέρες κατά την καραντίνα του, πράγμα που θα σήμαινε ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να φύγει νωρίτερα, στο πλαίσιο του προγράμματος Test to Release.

Όσον αφορά στη Meghan Markle, δεν θα παρευρεθεί λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης και καθ’ υπόδειξη των ιατρών της.