Νόνη Δούνια: «Πρέπει συνεχώς να αποδεικνύω ότι μπορώ να κάνω κι άλλα πράγματα εκτός από το να είμαι όμορφη»

Νόνη Δούνια: «Πρέπει συνεχώς να αποδεικνύω ότι μπορώ να κάνω κι άλλα πράγματα εκτός από το να είμαι όμορφη»

Με αφορμή τις δηλώσεις της Ελένης Φιλίνη, σχετικά με την προκατάληψη με την οποία κρίνονται συχνά οι εμφανίσιμες γυναίκες, η Νόνη Δούνια θέλησε να κάνει το δικό της σχόλιο μέσα από την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

Συγκεκριμένα το γνωστό πρώην μοντέλο, περιέγραψε τη δική της εμπειρία από τον χώρο της μόδας και την υποτίμηση που βίωσε σχετικά με τις ικανότητές της.

«Μέχρι και σήμερα το αντιμετωπίζω αυτό. Επειδή έχω υπάρξει σε έναν χώρο που έχει σχέση με την ομορφιά, άρα μάλλον κάτι άλλο δεν έχω. Πρέπει συνέχεια να αποδεικνύω ότι μπορώ να κάνω κι άλλα πράγματα εκτός από το να στέκομαι απλά εδώ και να είμαι όμορφη», ανέφερε η Νόνη Δούνια και συνέχισε: «Δεν είναι κάτι που έχει πάψει να υπάρχει. Μπορεί να είναι διαφορετικό το μέτρο αλλά υπάρχουν αυτά τα στερεότυπα μέχρι και σήμερα».

«Πλέον έχω ωριμάσει, δεν μπαίνω πλέον προσωπικά σε αυτή τη φάση. Καλείσαι όμως να αποδείξεις ότι διαθέτεις και κάτι άλλο πέρα από την ομορφιά. Σου τα λένε και κατάμουτρα και γράφονται, υπάρχει μία γενικότερη αμφισβήτηση. Η ομορφιά βεβαίως και ανοίγει πόρτες αλλά το θέμα είναι πώς θα διαχειριστείς εσύ αυτό που σου δίνεται από τη φύση. Για να υπάρχεις όμως τόσα χρόνια σε μια δουλειά σημαίνει ότι και κάτι άλλο κάνεις καλά. Δεν κρίνουμε κάποιες φορές και λέμε: έλα μωρέ, αυτή μοντέλο είναι, τι κάνει; Και τι σημαίνει αυτό;», κατέληξε η Νόνη Δούνια.