Νicolas Cage: «Δεν χρειάζεται να είμαι στον κόσμο της Marvel – Είμαι ο Nic Cage»

Νicolas Cage: «Δεν χρειάζεται να είμαι στον κόσμο της Marvel – Είμαι ο Nic Cage»

Ο Nicolas Cage είναι ένας ηθοποιός με ένα Oscar, ένα Βραβείο SAG και μια Χρυσή Σφαίρα.

Ενώ έχει εμφανιστεί σε πολλά διαφορετικά είδη τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, γεγονός που τον έκανε τον τέλειο αποδέκτη του Βραβείου Variety Legend & Groundbreaker στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαϊάμι.

Μάλιστα, κατά την παραλαβή του βραβείου του, ο Nicolas Cage σκέφτηκε τα πολυάριθμα έργα στα οποία έχει δουλέψει, ακόμα και αυτά που δεν έγιναν ποτέ. Αν και ασχολείται με τον κόσμο των υπερηρώων, δεν υπήρξε ποτέ μέρος του κινηματογραφικού σύμπαντος των υπερηρώων.

«Πρέπει να είμαι καλός με τις ταινίες της Marvel, γιατί το καλλιτεχνικό μου όνομα το πήρα από έναν χαρακτήρα του Σταν Λι, που ονομάζεται Λουκ Κέιτζ. Τι να κάνω, αφήστε ήσυχες τις ταινίες της Marvel. Ο Σταν Λι είναι ο σουρεαλιστικός πατέρας μου. Μου έδωσε όνομα», είπε ο Nicolas Cage όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση των ταινιών με υπερήρωες σήμερα και πρόσθεσε:

«Καταλαβαίνω την απογοήτευση. Το καταλαβαίνω. Αλλά νομίζω ότι υπάρχει αρκετός χώρος για όλους. Βλέπω ταινίες όπως το “Tár”. Βλέπω όλα τα είδη καλλιτεχνικών και ανεξάρτητων ταινιών. Νομίζω ότι υπάρχει αρκετός χώρος για όλους».

Όσο για το εάν θα ήθελε να είναι στον κινηματογραφικό κόσμο της Marvel (MCU), απάντησε: «Δεν χρειάζεται να είμαι στο MCU, είμαι ο Νic Cage».

Παρόλα αυτά, στη δεκαετία του 1990, έμελλε να μπει ακόμα περισσότερο στον κόσμο των comic, αναλαμβάνοντας τον ομώνυμο ρόλο στο «Superman Lives» του Tim Burton. Ωστόσο, τα γυρίσματα της ταινίας ακυρώθηκαν τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξή τους, παρότι είχε γίνει η προπαραγωγή της. «Μέχρι σήμερα, δεν είμαι 100% σίγουρος γιατί» είπε.

«Ήθελαν τον Ρένι Χάρλιν να κάνει την ταινία. Κάθισα με τον Ρένι. Έκανα το γύρισμα, ετοιμάστηκε το τρέιλερ και μιλήσαμε. Μου άρεσε ο Ρένι…» είπε ο Cage ο οποίος όμως εξήγησε ότι στη συνέχεια σκέφτηκε ότι την ταινία ήθελε να την κάνει με τον Burton. «Τηλεφώνησα στον Τιμ και είπα: “Θα το έκανες αυτό;”. Είπε ναι. Ο Τιμ δεν με έβαλε στην ταινία, εγώ τον έβαλα. Μου άρεσε πολύ αυτό που έκανε με τον Μάικλ [Κίτον] και τον Μπάτμαν και ήμουν μεγάλος θαυμαστής».

Στη συνέχεια είπε ότι η Warner Brothers είχε χάσει πολλά χρήματα από την ταινία «Οι Αρειανοί Επιτίθενται!» («Mars Attacks») και γι αυτό δεν προχώρησε στην παραγωγή της ταινίας «Superman Lives».