Νεοκλασικά – Η κόμισσα της φάμπρικας | Όσα θα δούμε απόψε

Νεοκλασικά – Η κόμισσα της φάμπρικας | Όσα θα δούμε απόψε

«Η κόμισσα της φάμπρικας» το αγαπημένο θεατρικό έργο που φέρει την υπογραφή του επιτυχημένου συγγραφικού διδύμου Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη έρχεται στις οθόνες μας.

Η διασκευή σεναρίου είναι των Πάνου Αμαραντίδη και Ελένης Λευτεριώτη, η σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη και η σκηνοθεσία κινηματογράφησης του Αλέξανδρου Χαντζή.   

Το αξέχαστο θεατρικό έργο παρουσιάστηκε στο αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά την περίοδο 1966-67 από το θίασο Μάρως Κοντού και Νίκου Ρίζου.

Λίγα λόγια για την ιστορία:

Σε μια διπλοκατοικία κατοικούν τρία ξαδέλφια που έχουν το ίδιο ονοματεπώνυμο: Χρήστος Δελημάνης. Ο πρώτος (Νίκος Πουρσανίδης) είναι αστυφύλακας και ζει με τη μητέρα του, τη Δήμητρα (Ελένη Γερασιμίδου), που είναι εργάτρια σε εργοστάσιο και μαχητική συνδικαλίστρια, ο δεύτερος (Γιώργος Κοψιδάς) είναι οικολόγος, vegan ακτιβιστής και ο τρίτος (Γιάννης Απέργης) είναι ένας ψιλοαπατεώνας, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου και ζει με την αφελή και ζηλιάρα γυναίκα του, τη Στάσα (Ξανθή Γεωργίου).

Ένα βράδυ ο αστυφύλακας Χρήστος Δελημάνης συλλαμβάνει μια όμορφη κοπέλα, την Έφη (Φιόνα Γεωργιάδη), που είχε μπει κρυφά στο σπίτι του εραστή της παντρεμένης αδελφής της Μπιάνκα (Παναγιώτα Βιτετζάκη) για να καταστρέψει κάποια ερωτικά video με τα οποία την εκβίαζε. Η Έφη ξεφουρνίζει ένα σωρό ψέματα ως προς το ποια είναι, ενώ στην πραγματικότητα είναι ανιψιά του τέως Υπουργού Δημοσίας Τάξεως.

Ο Χρήστος την συμπαθεί και αποφασίζει να τη βοηθήσει ζητώντας από τη μητέρα του να κανονίσει να προσληφθεί στο εργοστάσιο που δουλεύει ως εργάτρια. Η Έφη του το ανταποδίδει πείθοντας το θείο της Αριστείδη (Άκη Σακελλαρίου) να τον μεταθέσει στη Γενική Ασφάλεια που ήταν και η μεγάλη του επιθυμία. Έτσι, ο τυχερός αστυφύλακας μετατίθεται στην Υπηρεσία που επιθυμεί και κερδίζει και την καρδιά της κοπέλας. Γιατί δύο πράγματα δεν έχει υπολογίσει η Έφη: τον «αέρα» της κατοίκου του Παλαιού Ψυχικού που δεν μπορεί να αποβάλει -στο εργοστάσιο τη λένε «κόμισσα»- και τον έρωτα που θα οδηγήσει σε αίσιον τέλος!

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους: Ελένη Γερασιμίδου, Άκη Σακελλαρίου, Νίκο Πουρσανίδη, Φιόνα Γεωργιάδη, Γιώργο Κοψιδά, Ιωάννη Απέργη, Ξανθή Γεωργίου, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Γιάννη Ζουγανέλη, Γιώργο Γιαννόπουλο, Μελίνα Βαμβακά, Στέλιο Γούτη, Κωνσταντίνο Μαγκλάρα, Τζωρτζίνα Λιώση. Guest star Ναταλία Δραγούμη.

«Η κόμισσα της φάμπρικας», Παρασκευή στις 21:00.