Νάνσυ Ζαμπέτογλου: «Τώρα που θα μπαίνουν φωτογραφίες δίπλα στα νούμερα των νεκρών ο κόσμος θα γίνεται λίγο χειρότερος»

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: «Τώρα που θα μπαίνουν φωτογραφίες δίπλα στα νούμερα των νεκρών ο κόσμος θα γίνεται λίγο χειρότερος»

Σε βαρύ κλίμα ξεκίνησε και την Παρασκευή 3 Μαρτίου η εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, αφού ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος και η Νάνσυ Ζαμπέτογλου καλησπέρισαν το τηλεοπτικό κοινό, συγκλονισμένη από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για εμάς. Και το παίρνω πάλι πίσω… δεν είναι δύσκολη στιγμή για εμάς. Είναι δύσκολη στιγμή για τις οικογένειες που έχασαν έναν άνθρωπο, έναν φίλο, έναν σύντροφο, έναν συμμαθητή, έναν συμφοιτητή. Για εμάς είναι στενάχωρο και αμήχανο. Μια κατάσταση που μπορούμε να διαχειριστούμε» ανέφερε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

«Είμαστε λίγο αμήχανα… Είναι αυτή η αμηχανία που την έχεις όταν έχεις συνηθίσει σε μια διαφορετική θεματολογία εκπομπής και καλείσαι να υπηρετήσεις κάτι άλλο, το οποίο σε πονάει και προσωπικά. Είμαστε στην τρίτη ημέρα του εθνικού μας πένθους. Είναι ακόμη χειρότερη η σημερινή ημέρα. Δίπλα στον αριθμό και τα ονόματα των νεκρών, μπαίνουν πια φωτογραφίες, ηλικίες, ιστορίες και όνειρα. Πράγματα που δεν έγιναν, πράγματα που έγιναν, εμπειρίες που έζησαν και εμπειρίες που δεν πρόλαβαν να ζήσουν. Τώρα που θα μπαίνουν φωτογραφίες όμορφων ανθρώπων δίπλα στα νούμερα των νεκρών ο κόσμος θα γίνεται λίγο χειρότερος» πρόσθεσε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

«Έβλεπα ρεπορτάζ από το σπίτι μου και ένιωθα τον σπαραγμό. Νομίζω δεν έχω δει τίποτα πιο συνταρακτικό από τους γονείς, οι οποίοι αποκαλύπτουν τις ιστορίες των παιδιών τους… Πρέπει να είμαστε λίγο πιο διακριτικοί… Ας κατέβουμε και από το συννεφάκι που είμαστε. Θα έπρεπε ως δημοσιογράφοι να γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα. Θα έπρεπε να γνωρίζουμε. Ξέρουμε πολλά για πράγματα που δεν έχουν καμία σημασία, πράγματα ανούσια και ξέρουμε ελάχιστα, γιατί ασχολούμαστε ελάχιστα, για πράγματα που είναι ζωτικής σημασίας» συμπλήρωσε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου.