Μυρτώ Αλικάκη: “Υπάρχει μια υπερβολή στην ιστορία της σεξουαλικής παρενόχλησης. Δε μπορούν οι γυναίκες…”

Μυρτώ Αλικάκη: "Υπάρχει μια υπερβολή στην ιστορία της σεξουαλικής παρενόχλησης. Δε μπορούν οι γυναίκες…"

Στην εκπομπή «Συν Γυναιξί» της ΕΡΤ με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, φιλοξενήθηκε η Μυρτώ Αλικάκη.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τη σεξουαλική παρενόχληση και το κίνημα «Me too» (κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης).

«Θεωρώ τη σεξουαλική παρενόχληση κάτι εγκληματικό, αλλά το θέμα είναι… τι είναι σεξουαλική παρενόχληση. Γενικά έχω ένα θέμα με αυτήν την αμερικάνικη τάση, που τα πάντα μπορούν να σε οδηγήσουν στο δικαστήριο.

Για μένα σεξουαλική παρενόχληση είναι να σου ζητήσει ένας άνθρωπος με αντάλλαγμα μια επαγγελματική θέση, να βρεθείς σεξουαλικά μαζί του κι αν εσύ του αρνηθείς, να χάσεις τη θέση σου. Αυτό το θεωρώ εγκληματικό και δεν το συζητάω. Από εκεί και πέρα αν δεν διακυβεύεται το επαγγελματικό κομμάτι και μιλάμε για ένα επιθετικό φλερτ, θεωρώ πως είναι μέρος της ζωής.

Και όπως ένας άνδρας μπορεί να αντεπιτεθεί με το φλερτ του, μπορώ να αντεπιτεθώ κι εγώ χωρίς να το δεχθώ. Υπάρχει μια υπερβολή στην ιστορία της σεξουαλικής παρενόχλησης. Δε μπορούν οι γυναίκες διαρκώς να διαμαρτύρονται πως οι άντρες είναι ευνουχισμένοι και με το που σε κοιτάει ένας άνδρας να νιώθεις απειλή.

Δεν συμβαδίζουν αυτά τα δύο. Υποθέτω ότι τα πράγματα είναι ακραία αυτή τη στιγμή, γιατί πρέπει να γίνουν ακραία για να βρουν μια ισορροπία. Και ως έτσι το καταλαβαίνω απόλυτα. Όλα πρέπει να πάνε στο άλλο άκρο για να βρουν την ισορροπία τους» είπε η Μυρτώ Αλικάκη.