Μια σπάνια συνάντηση για το ελληνικό θέατρο πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής

Μια σπάνια συνάντηση για το ελληνικό θέατρο πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής

Μια σπάνια συνάντηση για το ελληνικό θέατρο πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής

Με μεγάλη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου μια σπάνια συνάντηση για το ελληνικό θέατρο.

Ηθοποιοί της πρώτης παράστασης «Συμφορά από το πολύ μυαλό» του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ που ανέβασε ο Λευτέρης Βογιατζής για πρώτη και τελευταία φορά στην Ελλάδα τη σεζόν 1985-1986, παρακολούθησαν στον ίδιο ακριβώς χώρο το σημερινό ανέβασμα του έργου από τον Στάθη Λιβαθινό και ένα σύνολο 13 εξαιρετικών ηθοποιών, με το οποίο εγκαινιάζεται και η νέα εποχή του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του πολιτιστικού οργανισμού «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.

Η βραδιά είχε πληθώρα από διηγήσεις παλιών ιστοριών με πολλές ανέκδοτες στιγμές, ζεστό κλίμα και πολλή συγκίνηση. Στο τέλος της παράστασης, κάνοντας μια χειρονομία υψηλού συμβολισμού, οι παρευρισκόμενοι αφήσαν στην καρέκλα που καθόταν πάντα ο «Λευτέρης» (διάζωμα Β, σειρά 1, θέση 6) μια κόκκινη ανθοδέσμη.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους οι Κλεοπάτρα Ροντήρη, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Νίκος Αλεξίου, Τατιάνα Παπαμόσχου, Άννα Κουρή και Άννα Γεραλή, ενώ θερμότατους χαιρετισμούς απέστειλαν όσοι καλεσμένοι δεν μπόρεσαν τελικά να παρευρεθούν λόγω έκτακτων υποχρεώσεων, όπως ο Δημήτρης Καταλειφός, η Ράνια Οικονομίδου και ο Γιώργος Κέντρος.

Τοποθετήθηκε, επίσης, από την Ειρήνη Λεβίδη, στην είσοδο του θεάτρου αναθηματική επιγραφή από οξειδωμένο χαλκό, για τον Λευτέρη Βογιατζή, την οποία σχεδίασε η αγαπημένη του συνεργάτρια Εύα Μανιδάκη.

Οι παραστάσεις του έργου συνεχίζονται κάθε εβδομάδα, από Τετάρτη έως Κυριακή, με μεγάλη επιτυχία έως το τέλος Ιανουαρίου 

Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ

Συμφορά από το πολύ μυαλό

Μετάφραση: Έλσα Ανδριανού
Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Κίνηση: Πάρης Λεόντιος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Έμιλυ Λουϊζου, Σοφία Παλάτη
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Έμιλυ Κουκουτσάκη

Φωτογραφίες βραδιάς: Θωμάς Δασκαλάκης

Παίζουν (αλφαβητικά): Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Θέμης Θεοχάρογλου, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Αθανασία Κουρκάκη, Νέστωρ Κοψιδάς, Μάριος Κρητικόπουλος, Πάρις Λεόντιος, Νεφέλη Μαϊστράλη , Λίλλυ Μελεμέ, Ερρίκος Μηλιάρης, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Δημήτρης Φιλιππίδης, Γιλμάζ Χουσμέν.