Μέμος Μπεγνής: «Ο σεξουαλικός μας προσανατολισμός δε θα έπρεπε να μας χαρακτηρίζει»

Μέμος Μπεγνής: «Ο σεξουαλικός μας προσανατολισμός δε θα έπρεπε να μας χαρακτηρίζει»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Love it», βρέθηκε ο Μέμος Μπεγνής.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τα προγράμματα που του αρέσει να παρακολουθεί, λέγοντας πως κάτι που επιθυμεί να δει άμεσα είναι η νέα σειρά “Σέρρες” του Γιώργου Καπουτζίδη στην οποία πρωταγωνιστείς είναι ένας gay άντρας.

Μάλιστα, με αφορμή αυτόν τον χαρακτήρα αλλά και το δικό του gay φιλί σε σειρά της Κύπρου ο Μέμος Μπεγνής είπε:

«Πάντα αυτή η χώρα ήταν πίσω στα πάντα. Πρώτα γίνονται βήματα μπροστά σε άλλες χώρες της γης και τελευταία είναι η Ελλαδίτσα δυστυχώς. Είτε η σεξουαλική μας επιλογή – που δεν είναι επιλογή, είναι προσανατολισμός έτσι γεννιέται ένας άνθρωπος, και δεν είναι και κάτι που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει τον οποιονδήποτε, αλλά είμαστε στη χώρα της ταμπέλας.

Θα έπρεπε να κατανοούμε περισσότερο τους ανθρώπους. Πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο να κατανοούμε και να δεχόμαστε τους ανθρώπους ακόμα και αν η άποψή τους ή οι επιλογές τους είναι διαφορετικές από τις δικές μας. Ακόμα όμως κι αν δεν τις κατανοούμε θα έπρεπε να τις σεβόμαστε εφόσον δε μας ενοχλούν.

Σε όλες τις αμερικάνικες σειρές βλέπουμε ότι υπάρχει πάντα ένας gay χαρακτήρας γιατί είναι στην καθημερινότητά μας. Από τη στιγμή που κάτι είναι στην καθημερινότητά μας, πρέπει και τα παιδιά που βλέπουν αυτές τις σειρές να έχουν αυτές τις προσλαμβάνουσες για να μάθουν να σέβονται και να δέχονται την κάθε επιλογή. Απορώ γιατί εν έτη 2022 το συζητάμε ακόμα αυτό το πράγμα».