Λαέρτης Μαλκότσης: «Έπαθα 100% απόφραξη, μιλάμε για… τσιμέντο, απορούσαν πως ζούσα»

Λαέρτης Μαλκότσης: «Έπαθα 100% απόφραξη, μιλάμε για… τσιμέντο, απορούσαν πως ζούσα»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, βρέθηκε ο Λαέρτης Μαλκότσης.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την δύσκολη περιπέτεια υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο πρόσφατο παρελθόν.

«Έπαθα ένα έμφραγμα πρόσθιο, είχα 100% απόφραξη στην αριστερή κοιλία. Συνέβη το 2017, όταν ήμουν 43 χρονών και λόγω πίεσης μαζεμένης και στεναχώριας και υπερφόρτωσης δικτύω ήρθε και έσκασε το σύστημα. Το κατάλαβα όταν γονάτισα στο δρόμο, αυτό έρχεται και νιώθεις ότι σε χτυπάει κεραυνός χιλιάδων βολτ!

Ήταν ένα Δευτερότριτο, μετά από πολλούς μήνες, που είχα ρεπό από το θέατρο και ήρθε και έσκασε το σύστημα. Ήμουν μόνος στο σπίτι, ετοιμαζόμουν να πάω για μπάνιο στη θάλασσα μιας και ήταν Μάιος αλλά έκανα πέντε βήματα να ανοίξω την πόρτα για να φύγω και… ήρθε ο κεραυνός και με μαζέψανε» εξομολογήθηκε ο Λαέρτης Μαλκότσης.

«Ένας ταξιτζής με βρήκε και κατάλαβε ότι είχα παγώσει και είχα ασπρίσει και με έτρεξε. Λίγες μέρες μετά που διαγνώστηκε ότι έπαθα αυτό το πράγμα, πρέπει να πω ότι μου «έσωσε τη ζωή» και ο Γιωργής Τσαμπουράκης ο οποίος και πρόλαβε να μου προτείνει τον δικό του γιατρό στο Ωνάσειο που μου έκανε την επέμβαση. Οπότε χρωστάω πάρα πολλά και στον καλό αυτόν συνάδελφο.

Έχεις ένα προαίσθημα θανάτου εκείνη την ώρα, καταλαβαίνεις ότι έχεις πάθει κάτι σοβαρό και εγώ νόμιζα ότι έχω πάθει κρίση πανικού στην αρχή. Αλλά η ζημιά είχε γίνει ήδη και οι ώρες περνούσαν. 100% απόφραξη μιλάμε για… τσιμέντο και απορούσαν πως ζούσα» πρόσθεσε ο Λαέρτης Μαλκότσης.