Κωστής Σαββιδάκης για την περιπέτεια της υγείας του: «Μου έκαψαν τα πνευμόνια από το πολύ οξυγόνο»

Κωστής Σαββιδάκης για την περιπέτεια της υγείας του: «Μου έκαψαν τα πνευμόνια από το πολύ οξυγόνο»

Καλεσμένος στην εκπομπή “Ποιος είναι πρωινιάτικα”, βρέθηκε ο Κωστής Σαββιδάκης.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με τον κορονοϊό και όλα όσα έζησε μέσα στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε για 18 ολόκληρες ημέρες.

«Οι συνθήκες στα νοσοκομεία μας ήταν πολύ σκληρές. Δυστυχώς αν δε γίνει μια ριζική αλλαγή δε θα αλλάξουν τα πράγματα…. Εγώ όσο ήμουν στο νοσοκομείο το τραγικό ήταν ότι δεν υπήρχαν νοσηλευτές. Δεν υπήρχαν φάρμακα, δεν υπήρχε τίποτα. Λες δουλεύω τόσα χρόνια και πληρώνω τη συνεισφορά μου στο ΙΚΑ, τα ένσημά μου, αυτά τα λεφτά που πάνε; Δε δικαιούμαι ένα φάρμακο; Αυτό ήταν το μόνο που με τρόμαξε» είπε ο Κωστής Σαββιδάκης και πρόσθεσε:

«Μου έκαψαν τα πνευμόνια, μόνο αυτό θα πω. Από το πολύ οξυγόνο που μου βάλανε μου έκαψαν τα πνευμόνια. Χρειάζεται γύρω στο 8μηνο, ίσως και παραπάνω, για να επανέλθουν… Δε φοβήθηκα για την υγεία μου, φοβήθηκα και τσαντίστηκα πάρα πολύ για όλα αυτά που συμβαίνουν εκεί μέσα… Δε γίνεται το 2022, που ήμουν εγώ μέσα, να δένουν τους ασθενείς γιατί δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό. Να τους δένουν για να μην πέσουν από τα κρεβάτια από τους σπασμούς… Είναι τραγικό να ακούς 18 μέρες τις φωνές των ανθρώπων να φωνάζουν “βοήθεια”».