Κορονοϊός: Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου- Ποιους αφορά;

Κορονοϊός: Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου- Ποιους αφορά;

Το απόγευμα της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρας μας έγιναν ανακοίνωσης σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει αποφανθεί υπέρ της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι του κορονοϊού σε άτομα με νόσους που επηρεάζουν τα αντισώματα και τα κρατούν σε επίπεδα κάτω του 50%. Σε αυτές τις ομάδες ανήκουν οι μεταμοσχευμένοι, οι καρκινοπαθείς, οι νεφροπαθείς που βρίσκονται σε αιμοκάθαρση, άλλα χρόνια νοσήματα που προκαλούν ανοσοανεπάρκεια ή νοσήματα που μειώνουν την ανοσιακή αντίδραση και καθιστά τα άτομα ευάλωτα» είπε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως τόνισε η ίδια αυτό το διάστημα γίνονται μελέτες αναφορικά με τα άτομα και της ηλικιακές ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση.

«Η ομάδα των ατόμων που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών θα ακολουθήσουν στην τρίτη δόση την ομάδα των αναοσοκατασταλμένων», είπε η κ. Θεοδωρίδου, προσθέτοντας ότι «αυτή η πρόταση είναι σε προχωρημένο στάδιο».

Μάλιστα στην συνέχεια ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε χαρακτηριστικά πως στις 13 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η λειτουργία της πλατφόρμας για την τρίτη δόση των ανοσοκατασταλμένων, που ανέρχονται σε 285.000 άτομα.