Κοραλία Καράντη: «Οι σύγχρονες γυναίκες είμαστε απαιτητικές, δε χαρίζουμε κάστανα – Έχω ακούσει άπειρα σεξιστικά σχόλια»

Κοραλία Καράντη: «Οι σύγχρονες γυναίκες είμαστε απαιτητικές, δε χαρίζουμε κάστανα – Έχω ακούσει άπειρα σεξιστικά σχόλια»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη, παραχώρησε η Κοραλία Καράντη.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τον ηλικιακό ρατσισμό, τις κακοποιήσεις που υπέστη, τις σχέσεις της με τους άντρες και τον γιο της ενώ προχώρησε και σε μια αποκάλυψη ενός τρίτου άγνωστου γάμου.

«Ο δρόμος της αρετής είναι ο δύσκολος, ανηφορικός άλλα αυτός είναι και ο δρόμος της λύτρωσης. Ο δρόμος της ζωής μου ήταν δύσκολος, είμαι ένα παιδί που μεγάλωσε χωρίς τον πάτερα του, όπως ακριβώς και η μητέρα μου και έχουμε προσφυγικές ρίζες. Ο πατέρας μου είχε χωρίσει ήδη από τη μητέρα μου, όταν ήμουν 2 ετών και έφυγε στο εξωτερικό όταν εγώ ήμουν 6 ετών και πλέον η απουσία του ήταν καταλυτική.

Όταν μεγαλώνεις συγχωρείς, κατανοείς ότι οι άνθρωποι που σε πλήγωσαν το έκαναν γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, κουβαλούσαν δικά τους τραύματα. Ξαναβρέθηκα με τον πάτερα μου, συμφιλιωθήκαμε, ήμουν μαζί του τα τελευταία δυο χρόνια της ζωής του που ήταν άρρωστος, ώρα του καλή εκεί που είναι», ανέφερε η Κοραλία Καράντη.

Μάλιστα, η ηθοποιός τοποθετήθηκε και για τον κοινωνικό ρατσισμό που έχει δεχθεί ως γυναίκα, λέγοντας: «Αγαπάω τους άντρες, νεότερη πίστευα πως οι άντρες φταίνε για όλα, δεν το πιστεύω πια, οι σύγχρονες γυναίκες είμαστε επιθετικές, απαιτητικές, δε χαρίζουμε κάστανα. Από το αντρικό στοιχείο καταπιέστηκα σε όλα, μπορεί να κάνεις μία δουλειά που στηρίζεται πάνω σου και να μην αμειφθείς με τον ίδιο μισθό επειδή είσαι γυναίκα. Έχω ακούσει άπειρα σεξιστικά σχόλια και άμα περάσεις τα 40 – 45, αντιμετωπίζεις ηλικιακό ρατσισμό, δεν υπάρχουν κεντρικοί ρολόι, άλλα παράπλευροι».

«Στη σειρά «Το αύριο μας ανήκει» έπαιξα την μητέρα της Ελισάβετ Μουτάφη, άλλα δεν βγαίνουν τα χρόνια. Οι ηθοποιοί στο Χόλιγουντ μίλησαν και μας έδωσαν το θάρρος να μιλήσουμε και εμείς, είναι πολύ σοβαρό το θέμα του #metoo και της σεξουαλικής κακοποίησης. Η σεξουαλική κακοποίηση έχει πολλά πρόσωπα, έχουν υποφέρει οι γυναίκες μέσα στα χρονιά, όπως έχουν υποφέρει και τα αγόρια δεν έχει νόημα να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία, είναι αυτονόητο ότι ήρθα αντιμέτωπη με τέτοια θέματα, πολλές φορές και με διαφορετικούς τρόπους. Στα δικά μου χρόνια, η κακοποίηση ήταν σε ημερήσια διάταξη, έδωσα τις μάχες μου, δεν έχει όμως νόημα να τους ξεσκεπάσω, κάποιοι από αυτούς έχουν πεθάνει», αποκάλυψε η Κοραλία Καράντη για το #metoo.