Κωνσταντίνος Χριστοφόρου για Eurovision 2006: «Εγώ ήμουν εξοργισμένος»

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου για Eurovision 2006: «Εγώ ήμουν εξοργισμένος»

Καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν”, βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Ο τραγουδιστής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη φράση που είπε ο ίδιος ως εκφωνητής της βαθμολογίας της Κύπρου στη Eurovision του 2006. Τότε, το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

«Good evening, Athens. This is Nicosia calling. Unfortunately, the only divided capital left in Europe» (Καλησπέρα, Αθήνα. Σας καλεί η Λευκωσία, δυστυχώς η μόνη εναπομείνασα διχοτομημένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη)», είχε πει τότε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

«Βρήκαμε τον μπελά μας. Ήταν άδικο αυτό που έγινε. Το ΡΙΚ έφαγε πρόστιμο από την EBU, κόπηκε η φράση αυτή από το επίσημο DVD της διοργάνωσης. Εγώ ήμουν εξοργισμένος. Παραπονέθηκε η Τουρκία και έκανε ένσταση. Ήταν απίστευτο αυτό το πράγμα. Τότε συμμετείχε η Τουρκία, ήταν πριν ακόμα σταματήσει. Και βλέπεις μετά από λίγα χρόνια να κερδίζει τραγούδι της Ουκρανίας, που μιλούσε για τη σφαγή των Τατάρων που κέρδισε κιόλας.

Εμείς τι είπαμε; Είπαμε μία πραγματικότητα, που είναι αναγνωρισμένη και καταδικασμένη από τα Ηνωμένα Έθνη βάση ψηφισμάτων. Γιατί το είπα; Γιατί η μουσική ενώνει κι εμείς είμαστε ακόμα διχοτομημένοι. Είχε κάνει μεγάλη αίσθηση. Το είπα γιατί το θεωρούσα φυσιολογικό.

Είμαι ενωτικός, θέλω να ενωθούν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι. Δεν είμαι εθνικιστής. Το είπα ως μία πραγματικότητα. Παραπονέθηκε η τότε κακομαθημένη στη Eurovision Τουρκία, επειδή τότε πήγαινε καλά στον διαγωνισμό. Είμαι περήφανος που το είπα αυτό το πράγμα. Μακάρι να κέρδιζε το 2018 η Φουρέιρα και να διοργανωνόταν από κοινού η Eurovision στη Λευκωσία», είπε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.