Κατερίνα Γερονικολού για Γιώργο Κιμούλη: “Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή…”

Κατερίνα Γερονικολού για Γιώργο Κιμούλη: “Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή…”

Με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε η Ζέτα Δούκα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για την λεκτική και σωματική κακοποίηση που δέχτηκε από τον Γιώργο Κιμούλη σε παράσταση, την υποστήριξη τους έδειξαν πολλοί άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου.

Ανάμεσα σε πολλούς και η Κατερίνα Γερονικολού η οποία πήρε θέση δίπλα στην Ζέτα Δούκα, μέσα από μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και ένα συγκλονιστικό μακροσκελές κείμενο.

Συγκεκριμένα η Κατερίνα Γερονικολού, έγραψε:

«Γιατί τώρα;
Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ότι θέλετε ελευθέρα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου. Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου. Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας.

Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας «πικραμένης». Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθεμένη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δυο δε συνέβησαν. Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας. Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες.

Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κάνεις άλλος. @zetadouka , σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν… λυπάμαι και για μένα. Ως εδώ όμως.

#nowisourtime #σοφίαμπεκατώρου

*Από την παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή»
{Σε παρακαλώ μην επιστρέψεις}»