Κατερίνα Γερονικολού: “Δεν θέλω να κρίνω τον άνθρωπο, αλλά πράξεις που με πλήγωσαν”

Κατερίνα Γερονικολού: “Δεν θέλω να κρίνω τον άνθρωπο, αλλά πράξεις που με πλήγωσαν”

Πριν μερικούς μήνες, η Κατερίνα Γερονικολού ήταν μία από τις γυναίκες ηθοποιούς που κατήγγειλαν γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για άσκηση ψυχολογικής βίας.

H ηθοποιός σε συνέντευξη της στο ENJOY της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, μίλησε για το κίνημα #eimasteoloimazi και για τη δημόσια εξομολόγηση που έκανε τον περασμένο χειμώνα.

Ο καλλιτεχνικός χώρος κλυδωνίστηκε από το κίνημα #eimaste oloi mazi. Πολλοί μίλησαν για φαινόμενα λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας. Και εσύ μίλησες με πόνο ψυχής. Πώς έγινε όλο αυτό;

Κάποια στιγμή κοιτάς μέσα σου και νιώθεις ότι θες να πεις μερικά πράγματα. Εγώ προσωπικά ένιωσα την ανάγκη να τα πω. Ήθελα να τα βγάλω από την ψυχή μου. Στη ζωή όλα για κάποιον λόγο γίνονται. Μεγαλώνεις και αντιμετωπίζεις αλλιώς τους συνεργάτες σου, μετράς αλλιώς τις στιγμές, απαιτείς σεβασμό, μια αξιοπρεπή συμπεριφορά και υπερασπίζεσαι αλλιώς τη δουλειά σου, πόσο μάλλον όταν έχεις δουλέψει πολύ -αυτό είναι δικαίωμά σου.

Δεν θέλω να κρίνω τον άνθρωπο, αλλά πράξεις που με πλήγωσαν. Εύχομαι όσα έγιναν να έχουν κάποιον λόγο και να έχουν κάποιο νόημα για καλύτερες συνεργασίες στο μέλλον, με περισσότερο φως, χαρά, αγάπη και ευγένεια, ιδίως για τα νέα παιδιά που έρχονται με αισιοδοξία και όνειρα στο θέατρο. Η ευγένεια είναι τεράστια αξία και αρετή στη ζωή για όσους την κατέχουν και στο τέλος αυτή μένει.