Κανονιοβολισμοί και ενός λεπτού σιγή στην Μεγάλη Βρετανία μετά τον θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου

Κανονιοβολισμοί και ενός λεπτού σιγή στην Μεγάλη Βρετανία μετά τον θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου

Σε ηλικία 99 ετών έφυγε από την ζωή ο Πρίγκιπας Φίλιππος και η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας μέσα από μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, ανακοίνωσε τον θάνατο του συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

«Με βαθιά θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότητα, η Βασίλισσα ανακοινώνει το θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, του Πρίγκιπα Φίλιππου, του Δούκα του Εδιμβούργου. Ο Πρίγκιπας, πέθανε σήμερα το πρωί στο Κάστρο του Windsor. Η Βασιλική Οικογένεια ενώνεται με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να θρηνήσει την απώλεια του», έγραφε η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε πένθος και θέλησε να τιμήσει τον Πρίγκιπα Φίλιππο με κάποιους αποχαιρετιστήριους κανονιοβολισμούς.

Στη συνέχεια οι ένοπλες δυνάμεις τήρησαν ενός λεπτού σιγή, με πλήθος κόσμου να έχει μετέβη έξω από το παλάτι αφήνοντας λουλούδια στην μνήμη του Πρίγκιπα Φίλιππου.

Φυσικά στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται όλη η οικογένεια και τα παιδιά της, ενώ η κηδεία του συζύγου της θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο.