Ιωάννης Αθανασόπουλος: «Στα έξι μου ήμουν ένα μήνα σε κώμα, ήταν πολύ μεγάλη η βλάβη»

Ιωάννης Αθανασόπουλος: «Στα έξι μου ήμουν ένα μήνα σε κώμα, ήταν πολύ μεγάλη η βλάβη»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, βρέθηκε ο Ιωάννης Αθανασόπουλος.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε στα έξι του χρόνια, όταν έπεσε σε κώμα για έναν ολόκληρο μήνα.

«Ήμουν γύρω στον έναν μήνα σε κώμα. Θυμάμαι ότι ο μπαμπάς μου ήταν τόσο στεναχωρημένος που του άσπρισαν σε χρόνο απίστευτο. Ήμουν μικρούλης, έξι ετών, θα πήγαινα Α’ Δημοτικού. Θυμάμαι ότι με άφησε ο αδερφός μου να πάει μια βόλτα και μου είπε θα έρθω να σε πάρω και η επόμενη εικόνα που θυμάμαι είναι σε κρεβάτι νοσοκομείου να λέω στον αδερφό μου “τι κάνεις εδώ ρε βλάκα;”. Έκανα ισορροπία και έπεσα. Δεν θυμάμαι τίποτα μετά.

Κάθε χρόνο με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε έχουμε επέτειο σήμερα. Νομίζω ότι το σοκ εκείνης της στιγμής θα είναι μέσα τους για πάντα. Είναι αυτή η αγωνία… Έπεσα με το κεφάλι και είχα εσωτερική αιμορραγία. Ήταν πολύ μεγάλη βλάβη. Είχα θέματα μετά, μου πήρε κάποιο διάστημα να αναρρώσω. Με έκανε να πιστεύω πάρα πολύ.

Ξύπνησα την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. Έχω την ίδια προσευχή από τότε. Νιώθω μια συγκίνηση κάθε φορά που πάω στην εκκλησία. Μου δίνει δύναμη αυτό. Η προσευχή είναι σαν να πηγαίνω σε ψυχολόγο…» εξομολογήθηκε ο Ιωάννης Αθανασόπουλος.