Ιάσονας Μανδήλας: «Ένιωσα χαρούμενος όταν παραδέχτηκα πως είμαι ομοφυλόφιλος»

Ιάσονας Μανδήλας: «Ένιωσα χαρούμενος όταν παραδέχτηκα πως είμαι ομοφυλόφιλος»

Kαλεσμένος στην εκπομπή “Ποιος είναι πρωινιάτικα;”, βρέθηκε ο Ιάσονας Μανδηλάς και μεταξύ άλλων αποκάλυψε τους λόγους που τον ώθησαν να εξομολογηθεί δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος.

Ακόμη, ο ηθοποιός και χορευτής αναφέρθηκε και στο bullying που δεχόταν στο σχολείο.

«Δούλευε μέσα μου πολύ καιρό. Ξεκίνησε από το καλοκαίρι που με πήρε μία δημοσιογράφος και με ρώτησε για το φλερτ με τις κοπέλες και χαζοαπάντησα και μετά δέχτηκα ένα μήνυμα από φίλο μου, ο οποίος μου είπε “γιατί λες ψέματα;” και κάποια στιγμή είπα φτάνει, γιατί στον περίγυρό μου γνώριζαν όλοι. Πολλοί άνθρωποι λένε ψέματα στον ίδιο τους τον εαυτό, στην οικογένειά τους, στους φίλους τους γιατί υπάρχει αυτό το κοινωνικό πρότυπο.

Δεν μιλούσα για αυτό, γιατί δεν μου γινόταν ποτέ η αντίστοιχη ερώτηση για να ανοίξω αυτή τη συζήτηση. Τα χρόνια του σχολείου δεχόμουν πάρα πολύ μπούλινγκ. Μου έγραφαν στα βιβλία και στο θρανίο μου, αλλά όταν μία φορά έφτασα στα όριά μου και είπα ότι δεν μπορώ άλλο μέσα στην τάξη, με πήγαν εμένα στη διευθύντρια και με ρώτησαν γιατί μίλησα άσχημα. Εκεί λοιπόν λες, “παρόλα αυτά, τους άλλους”; Εγώ γιατί να το περάσω αυτό;», είπε ο Ιάσονας Μανδηλάς.

Μάλιστα, ο Ιάσονας μίλησε και για τα συναισθήματά του μετά την δημόσια εξομολόγηση πως είναι ομοφυλόφιλος:

«Ένιωσα χαρά. Προσπάθησα και εγώ να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας του να αλλάξει η κοινωνία γιατί όλοι μου έλεγαν πως θα νιώσω αυτό το ξελάφρωμα, αλλά επειδή όλοι οι δικοί μου γνώριζαν, ήξερα ότι στη δική μου ζωή δεν θα αλλάξει τίποτα. Οι γονείς μου ήταν δίπλα μου. Περάσαμε και εμείς δύσκολα και προσπαθούσαμε να βρούμε και τις ισορροπίες μεταξύ μας για να νομίζουν ότι εγώ είμαι ο τυχερός που είχα την τέλεια οικογενείας και για αυτό μίλησα. Ήταν απλώς δίπλα μου και με αγάπη και καμιά φορά με τσακωμό και με λίγα νεύρα προσπαθήσαμε να βρούμε αυτή την ισορροπία».