Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Γιώργου Γρηγοριάδη για τα όσα βίωσε στον σεισμό στην Τουρκία

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Γιώργου Γρηγοριάδη για τα όσα βίωσε στον σεισμό στην Τουρκία

Καλεσμένος στην εκπομπή «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, βρέθηκε ο Γιώργος Γρηγοριάδης.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής, μεταξύ άλλων περιέγραψε τα τραγικά γεγονότα τον «λύγισαν» και δεν θα τα ξεχάσει ποτέ. Ενώ όπως είπε στην πρόσφατη αποστολή του για τον σεισμό στην Τουρκία βίωσε τον «πραγματικό πόλεμο».

«Πήγα πέρυσι στην Ουκρανία, μπορεί να μην ήμουν μέσα στο πεδίο των μαχών αλλά τώρα στην Τουρκία έζησα τον πόλεμο. Έζησα τον όλεθρο. Νιώθω πολύ κενός σαν άνθρωπος από τότε που επέστρεψα, έχω αναθεωρήσει πολλά για τη ζωή μου. Μακάρι να κρατήσει αυτό. Ήταν πολύ δύσκολο και από θέμα κούρασης σωματικής και ψυχολογικής. Το να σκοντάφτεις πάνω σε νεκρούς δεν είναι εύκολο. Το να πατάς πάνω σε συντρίμμια και να ξέρεις ότι από κάτω είναι ζωντανοί άνθρωποι και μπορεί να σου φωνάζουν και να μην τους ακούς, δεν είναι εύκολο. Και μπορεί να αναρωτιέσαι, γιατί πατούσα εκεί, αλλά δεν υπήρχαν δρόμοι. Δεν υπήρχαν πόλεις. Όταν φτάσαμε στην Αντιόχεια ήταν σαν να ήμασταν σε παράλληλο σύμπαν» δήλωσε ο Γιώργος Γρηγοριάδης.

«Είμαι πολύ ευαίσθητος σε θέματα παιδιών και ηλικιωμένων. Δεν μπορώ να δεχθώ δηλαδή ότι κάποιος ασκεί βία σε ανυπεράσπιστους πολίτες, και τα παιδιά τα θεωρώ ανυπεράσπιστα, λεκτική πόσο μάλλον σωματική και για τους ηλικιωμένους το ίδιο. Βίωσα την τραγωδία στα Τέμπη με τους 21 μαθητές από την αρχή μέχρι και το τέλος. Ήμουν σε άδεια, έγινε ανάκληση γιατί έπρεπε να πάω να βοηθήσω και δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Ήταν 21 παιδιά, στο Μακρυχώρι, 21 οικογένειες να συνοδεύουν τα παιδιά τους στην τελευταία τους κατοικία.

Κανένας να μην το ζήσει, ούτε επαγγελματικά να μην το ζήσει αυτό το πράγμα. Και τώρα είναι ο σεισμός στην Τουρκία. Μετά το Μακρυχώρι, ναι, νομίζω πως είναι πιο έντονη στιγμή η Τουρκία. Έχω ζήσει και καλές στιγμές όμως. Έχω γελάσει δηλαδή πολύ σε ρεπορτάζ, έχουν τύχει κάποιες αναποδιές που το έχω διασκεδάσει και πάρα πολύ αλλά υπάρχουν δυστυχώς και τα μελανά σημεία γιατί όπως λένε και οι Άγγλοι, Good news no news», πρόσθεσε ο Γιώργος Γρηγοριάδης.