Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Oprah Winfrey για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Oprah Winfrey για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Σε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας το οποίο συνέβη στην παιδική της ηλικία, αναφέρθηκε η Oprah Winfrey σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Dr Oz.

Η παρουσιάστρια μίλησε για το άγριο αυτό περιστατικό το οποίο της συνέβη τα χρόνια που ζούσε με τη γιαγιά και τον παππού της.

«Με τη γιαγιά μου κοιμόμασταν μαζί. Ο παππούς μου ήταν σε ένα άλλο δωμάτιο, στην άλλη πλευρά του τοίχου. Μία νύχτα σηκώθηκε από το κρεβάτι και ήρθε στο δωμάτιο μας. Όταν ξύπνησα από τις φωνές, είχε τα χέρια του γύρω από το λαιμό της γιαγιάς μου, προσπαθώντας να την πνίξει. Ακόμα θυμάμαι πόσο δυνατά ούρλιαζε», περιέγραψε η Oprah Winfrey.

Η γιαγιά της προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια καλώντας έναν τυφλό γείτονα τους, ενώ από τότε η γιαγιά της τοποθετούσε μία καρέκλα κάτω από το πόμολο, για να μην μπορεί να ανοίξει την πόρτα ο βίαιος παππούς της και μερικά τενεκεδένια δοχεία, ώστε να ξυπνήσει από τον θόρυβο.

Η συνέντευξη της Oprah Winfrey δόθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «What Happened to You?» σε συνεργασία με τον νευροεπιστήμονα Μπρους Πέρι, το οποίο αναφέρεται στα παιδικά τραύματα και πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν την μετέπειτα ζωή του ανθρώπου.

Η Oprah έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στα δύσκολα παιδικά της χρόνια ενώ έχει εξομολογηθεί ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.