Η συγκινητική ομιλία της Cate Blanchett στα BAFTA: «Μια ξεχωριστή χρονιά για τις γυναίκες»

Η συγκινητική ομιλία της Cate Blanchett στα BAFTA: «Μια ξεχωριστή χρονιά για τις γυναίκες»

Η πιο αναμενόμενη βράβευση των φετινών BAFTA, ήταν η Cate Blanchett που τιμήθηκε με το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Tar».

Ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της, η ηθοποιός δεν έκρυψε τη συγκίνησή της και έβαλε τα κλάματα.

Μάλιστα, μίλησε για τις αξιοσημείωτες γυναίκες ερμηνείες αλλά και τους ανθρώπους στους οποίους χρωστάει αυτό το βραβείο, η Cate Blanchett είπε:

«Ήταν μια απίστευτη χρονιά για τις γυναίκες. Όλες οι συνυποψήφιές μου, οι συζητήσεις μας εντός και εκτός οθόνης δεν ήταν τίποτα λιγότερο από αξιόλογες. Και ξέρουμε ότι είμαστε μόνο η κορυφή του παγόβουνου: Κάθε χρόνο αυτές οι ξεχωριστές ερμηνείες καταρρίπτουν το μύθο ότι η εμπειρία των γυναικών είναι μονολιθική. Ευχαριστώ λοιπόν τα BAFTA που μας αναγνωρίζουν όλες.

Ξέρουμε ότι είμαστε μόνο η κορυφή του παγόβουνου: Κάθε χρόνο αυτές οι ξεχωριστές ερμηνείες καταρρίπτουν το μύθο ότι η εμπειρία των γυναικών είναι μονολιθική.

Χρειάζεται μια στρατιά [για μια ταινία], στην οποία κανένας δεν βρίσκεται στην κορυφή, είναι το ανσάμπλ, όλοι οι άνθρωποι που ξοδεύουν ατελείωτες ώρες, ευχαριστώ λοιπόν το καστ και το συνεργείο. Αλλά αυτό το βραβείο ανήκει και στην οικογένειά μου, σας ευχαριστώ γιατί χρειάστηκε να δώσω πολλά και να περάσω χρόνο μακριά σας. Ευχαριστώ τη μαμά μου, που φύλαγε Θερμοπύλες, και τα τέσσερα υπέροχα παιδιά μου.

Ένας άντρας με τον οποίο δεν είμαι παντρεμένη αλλά του χρωστάω το ότι βρίσκομαι εδώ είναι ο Todd Field. Μας ζήτησες, χωρίς να μας το πεις, να αφήσουμε καθημερινά το εγώ μας στην είσοδο και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι μεγαλειώδες και σε ευχαριστώ γι’ αυτό, άλλαξες τη ζωή μου».

https://www.youtube.com/watch?v=7LO8G5O6QIU&t=1s