Η σπάνια εξομολόγηση του Χρήστου Σωτηρακόπουλου για τον θάνατο της συζύγου του

Η σπάνια εξομολόγηση του Χρήστου Σωτηρακόπουλου για τον θάνατο της συζύγου του

Τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του βίωσε το 2019 ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, μετά τον ξαφνικό θάνατο της συζύγου του, Άντζελας.

Η Άντζελα Σωτηρακοπούλου αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας και τρεις εβδομάδες πριν τον θάνατό της είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο ισχίο, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και κατά τη νοσηλεία της, τα χρόνια προβλήματα επιβάρυναν την κατάσταση της υγείας της, και η άτυχη γυναίκα, νόσησε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Η Άντζελα Σωτηρακοπούλου είχε παντρευτεί τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο το 1987 και μαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, έναν γιο και μία κόρη. Η ίδια είχε αφήσει τη γενέτειρά της, το Λίβερπουλ, για να ζήσει στο πλευρό του δημοσιογράφου στην Αθήνα.

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος σε συνέντευξη του στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό», μεταξύ άλλων μίλησε για την καριέρα του, αλλά και την απώλεια της συζύγου του.

«Περισσότερο απ’ όλα είμαι ένα παιδί της τηλεόρασης. Θεωρώ και τον εαυτό μου τυχερό που διάλεξα ένα επάγγελμα το οποίο με έχει κάνει να μην έχω αισθανθεί ότι έχω δουλέψει στη ζωή μου. Όλη η τελευταία δεκαετία τραυμάτισε την εμπιστοσύνη του κοινού προς τα media. Όχι, δεν με στεναχωρεί ό,τι και να μου πει κάποιος, σε επίπεδο κριτικής. Κάνεις μια δουλειά 40 χρόνια στην οποία εσύ κρίνεις, οπότε δεν μπορείς να λες να μην κρίνουν εσένα. Είχα πάρα πολλές προτάσεις στην τηλεόραση στα 23 χρόνια που ήμουν στο Mega. Μου έγιναν προτάσεις να κάνω… μια πρωινή εκπομπή και ένα γενικό τηλεπαιχνίδι. Ποτέ δεν είπα ναι. Όποιοι προσπαθούν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα, καταλήγουν στο τέλος να τα κάνουν μέτρια», είπε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Ενώ για τον θάνατο της συζύγου του, ο δημοσιογράφος ανέφερε: «Η πιο δύσκολη στιγμή που περάσαμε και για τα παιδιά κυρίως, που είναι σε σχετικά μεγάλη ηλικία πια, όταν φεύγει η μητέρα από τη ζωή… Στη μητέρα ο άνθρωπος, λέει, ορφανεύει. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή. Έγινε… τζάμπα. Πήγε να κάνει μια απλή αλλαγή στο ισχίο, την έκανε, σηκώθηκε, περπάτησε, πήρε μικρόβιο και σε λίγες μέρες έφυγε».