Η Oprah Winfrey αποκάλυψε ότι δεν βγήκε από το σπίτι της για 322 μέρες εξαιτίας του κορωνοϊού

Η Oprah Winfrey αποκάλυψε ότι δεν βγήκε από το σπίτι της για 322 μέρες εξαιτίας του κορωνοϊού

Συνέντευξη στην εφημερίδα Los Angeles Times, παραχώρησε η Oprah Winfrey και μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία με την καραντίνα και εξήγησε τι της έμαθε η πανδημία για το σύστημα υγείας στην Αμερική.

Μάλιστα, η παρουσιάστρια μεταξύ άλλων πως έμεινε σπίτι για… 322 ημέρες.

«Δεν βγήκα από το σπίτι μου για 322 μέρες, κυριολεκτικά δεν έφυγα από το σπίτι. Οι φίλοι μου με κορόιδευαν» είπε η Oprah Winfrey, συμπληρώνοντας:

«Κατάφερα πάρα πολύ καλά να προσαρμοστώ στην απομόνωση και στο να μην είμαι γύρω από ανθρώπους. Μπόρεσα να είμαι με τον εαυτό μου με ένα τρόπο που δεν μπορούσα για χρόνια, γιατί συνήθως, ακόμα κι αν πάρω χρόνο για τον εαυτό μου, σκέφτομαι ποιο θα είναι το επόμενο πράγμα που θα κάνω».

«Θυμάμαι κάποια στιγμή ότι η καλή μου φίλη, Gayle King, είπε “Δεν σου λείπουν οι άνθρωποι;” κι εγώ της είπα “όχι στα αλήθεια”. Και νομίζω είναι επειδή κάθε μέρα, ήμουν μπροστά σε ένα κοινό 350 ανθρώπων δύο φορές την ημέρα, οπότε έπρεπε να χαιρετώ, να δίνω αυτόγραφα, να βγάζω selfies κι είχα πολλή προσοχή και έκθεση στο να είμαι γύρω από ανθρώπους», είπε η παρουσιάστρια.

«Μπόρεσα να είμαι με τον εαυτό μου με ένα τρόπο που δεν μπορούσα για χρόνια, γιατί συνήθως, ακόμα κι αν πάρω χρόνο για τον εαυτό μου, σκέφτομαι ποιο θα είναι το επόμενο πράγμα που θα κάνω», είπε η Oprah εξηγώντας «συνολικά, κατάφερα να προσαρμοστώ γιατί έχω την ικανότητα και την έντονη αίσθηση του να είμαι σε αυτή την παρούσα στιγμή και να ζω το παρόν χωρίς να χρειάζεται να ανησυχώ για τη συνέχεια».

Ενώ οι σκέψεις αυτές ήταν που την έκαναν να δημιουργήσει το “The Color of Care”, ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει τις ανισότητες στο σύστημα υγείας της Αμερικής ανάλογα με το φύλο και τον τόπο κατοικίας.

Όπως είπε η Winfrey, την εξέπληξαν και την τρομοκράτησαν οι ιστορίες Αφροαμερικανών που δυσκολεύτηκαν να λάβουν ιατρική βοήθεια για τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να πεθάνουν.

«Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη παρανόηση που είχα ήταν ότι όλο αυτό είχε να κάνει με την ιατρική ασφάλιση, ότι είχε να κάνει με την οικονομική πρόσβαση και εάν δεν είχες τα χρήματα, τότε δεν λάμβανες την φροντίδα που χρειαζόσουν. Αυτό που αποκάλυψε ο Covid είναι ότι οι ανισότητες σε τόσες άλλες πτυχές της ζωής σου συνεισφέρουν στη μεγάλη ανισότητα όσον αφορά στο σύστημα υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι η Oprah Winfrey, στο πλαίσιο προστασίας από τον κορωνοϊό, είχε βάλει αυστηρούς κανόνες, στους καλεσμένους που συμμετείχαν σε πάρτι που διοργάνωσε, προς τιμήν του εγγονού της καλύτερης φίλης της.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», όσοι πέρασαν το κατώφλι της έπαυλής της στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, έπρεπε να πληρούν τέσσερις προϋποθέσεις: να είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της νόσου Covid, να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, να έχουν υποβληθεί σε τεστ Covid και να έχουν τεθεί σε αυτοαπομόνωση.