Η Νένα Χρονοπούλου καταγγέλλει κακοποιήσεις παιδιών ΑμεΑ σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Η Νένα Χρονοπούλου καταγγέλλει κακοποιήσεις παιδιών ΑμεΑ σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Καλεσμένη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, βρέθηκε η Νένα Χρονοπούλου που είναι Εθελόντρια Γραμματέας του Υποστηρικτικού – Κοινωνικού Δικτύου 4amea και μίλησε για την ερευνά καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών ΑμεΑ, σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αττική.

Όπως τόνισε η Νένα Χρονοπούλου, με τον σύζυγό της Τάσο Μητρόπουλο, έχουν ιδρύσει το υποστηρικτικό ίδρυμα για παιδιά ΑμεΑ από όλη την Ελλάδα και ανέφερε ότι έχουν συλλέξει πολλές πληροφορίες για το συγκεκριμένο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών.

Ακόμα, σύμφωνα με την Νένα Χρονοπούλου οι πληροφορίες ήρθαν μέσω του ιστορικού που παίρνουν για τα παιδιά. Στην πρώτη καταγγελία που ήρθε, μια γιαγιά τους είπε ότι το εγγόνι της βγήκε έξω από το συγκεκριμένο κέντρο έχοντας μια δαγκωνιά στο πρόσωπο.

Όταν ρώτησε τι είναι αυτό της είπαν «μην τολμήσεις να κάνεις καταγγελία γιατί θα πούμε ότι το παιδί ήρθε έτσι από το σπίτι».

Η άλλη καταγγελία ήταν από μια μητέρα η οποία παρατήρησε ότι άλλαξε η συμπεριφορά του παιδιού της, ενώ είχε αλλαγή και στην ερωτική συμπεριφορά. «Προφανώς έβλεπε πράγματα και τα έκανε στο σπίτι», είπε η Νένα Χρονοπούλου.

Παράλληλα, τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια γραμμή που να μπορεί κάποιος να καταγγείλει τέτοια περιστατικά και σημείωσε ότι αυτό που ζητούν είναι μια συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου ώστε να της επισημάνουν τα κενά του νόμου

«Ζητάμε αλλαγή της νομοθεσίας, δεν γίνεται να μην υπάρξει έλεγχος σε αυτές της δομές», ανέφερε η Νένα Χρονοπούλου επισημαίνοντας ότι οι υπεύθυνοι του κέντρου το οποίο καταγγέλλεται απειλούν τους γονείς.