Νέα συνεργασία για την Emma Stone με τον Γιώργο Λάνθιμο

Νέα συνεργασία για την Emma Stone με τον Γιώργο Λάνθιμο

Όπως έγινε γνωστό, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου βασίζεται σε μία διαφορετική αφήγηση του μύθου του Frankenstein και η Emma Stone συμφώνησε να συμμετάσχει.

Μάλιστα, ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης και η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός πριν δυο χρόνια συνεργάστηκαν στην ταινία “The Favorite”, που έφτασε μέχρι τα Oscar.

Συγκεκριμένα η νέα ταινία θα έχει τον τίτλο “Poor Things” και η είδηση της συμμετοχής της Emma Stone έγινε αρχικά στο διαδίκτυο και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το agency του σεναριογράφου Tony McNamara, που έχει αναλάβει το σενάριο μαζί με τον Λάνθιμο.

Σύμφωνα με αυτό, η ταινία παρακολουθεί τη ζωή της Bella Baxter που θα υποδύεται η Emma Stone, “μίας ευέξαπτης, σεξομανούς, απελευθερωμένης γυναίκας κι ενός θηλυκού Φρανκενστάιν”. Αφού η Bella πνίγεται για να γλυτώσει από τον άντρα της που την κακοποιεί, ο εγκέφαλός της αντικαθίσταται από αυτόν του αγέννητου παιδιού της, λέει το σενάριο.

Η παράξενη αυτή ιστορία που διασκευάζουν ο Λάνθιμος και ο McNamara, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Alasdair Gray και τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2021.