Η «Κυριακή στο Χωριό Ξανά» στο Σοφικό Κορινθίας

Η «Κυριακή στο Χωριό Ξανά» στο Σοφικό Κορινθίας

«ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΞΑΝΑ»
«Σοφικό Κορινθίας» 

Κυριακή 1 Μαΐου 2022 στις 12:30

Η αγαπημένη εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο χωριό ξανά» αυτήν την Κυριακή, 1 Μαΐου, στις 12:30 το μεσημέρι, μας ξεναγεί στο Σοφικό Κορινθίας, στην Αρχαία Σολυγεία, έναν τόπο με μακριά ιστορία, από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο ως την Επανάσταση του 1821, και τον Δεύτερο Παγκόσμιο.

Η κυριακάτικη γιορτή ξεκινάει στο θέατρο της Σολυγείας, το στολίδι του χωριού, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, με φαγητά και εδέσματα, όλα από την ντόπια αρβανίτικη παράδοση.

Ο Κωστής Ζαφειράκης γίνεται ένα με το Σοφικό. Μαθαίνει τα μυστικά του «Συλλόγου Γυναικών Λέλα Ιατρίδη». Συναντά μέσα στο δάσος την Εθελοντική ομάδα του χωριού. Κουβεντιάζει με τους ντόπιους επαγγελματίες για τη ζωή και την καθημερινότητά τους. Παρακολουθεί την προπόνηση του Πανσολυγειακού.

Συμμετέχει σ’ ένα συγκλονιστικό πανάρχαιο έθιμο, το «Γιεμ», στον προαύλιο χώρο της Ευαγγελίστριας. Ακούει τις αναμνήσεις των ανθρώπων του Σοφικού, μαθαίνει τα όνειρά τους και τα ζητήματά τους. Και τέλος, στο καφενείο της Θεοφάνας, ανακαλύπτει τι σημαίνει «αρβανίτικο πνεύμα».

Σενάριο-Αρχισυνταξία: Κωστής Ζαφειράκης
Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος
Οπερατέρ: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Μάκης Πεσκελίδης, Γιώργος Κόγιας, Κώστας Αυγέρης
Εναέριες λήψεις: Γιώργος Κόγιας

Ήχος: Τάσος Καραδέδος
Μίξη ήχου: Ηλίας Σταμπουλής
Σχεδιασμός γραφικών: Θανάσης Γεωργίου
Μοντάζ-post production: Βαγγέλης Μολυβιάτης
Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα
Β. Αρχισυντάκτη: Χρύσα Σιμώνη

  • Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3