Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές των φετινών Oscar ήταν η Jamie Lee Curtis, καθώς βραβεύτηκε με το Oscar Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Everything Everywhere All at Once».
Η ηθοποιός μετά την βράβευση της μίλησε στην εκπομπή Today και την Hoda Kotb και την Savannah Guthrie.
Μάλιστα, η Jamie Lee Curtis που είναι περήφανη για το πρώτο της Oscar αλλά και για την κόρη της, Ruby που είναι trans και χρησιμοποιεί non binary αντωνυμίες, δήλωσε πως έδωσε στο βραβείο της ένα ξεχωριστό όνομα.
Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την Curtis «Πως ονόμασες το Oscar σου;», με την ηθοποιό να απάντα: «Για να στηρίξω την κόρη μου Ruby τους έδωσα non binary αντωνυμίες. Θα το αποκαλώ στον πληθυντικό. Και είναι πολύ καλά και προσαρμόζονται. Στη ζωή μου δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζούσα αυτές τις μέρες. Είμαι πολύ συγκινημένη από όλο αυτό».
Η Jamie Lee Curtis που είχε μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κόρη της ως transgender άτομο αποκαλύπτοντας πως «υπάρχουν αληθινές απειλές», εξήγησε: «έχω μια trans κόρη. Έχουν γίνει απειλές για τη ζωή της, απλά για την ύπαρξή της ως άνθρωπος. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να την εκμηδενίσουν, εκείνη και ανθρώπους σαν αυτή».