Η γενιά των 17: Στόχος 7 – Φτηνή & καθαρή ενέργεια στην ΕΡΤ3

Η γενιά των 17: Στόχος 7 – Φτηνή & καθαρή ενέργεια στην ΕΡΤ3

«Η γενιά των 17
Στόχος 7 – Φτηνή & καθαρή ενέργεια»

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, σε νέα ώρα, στις 12:00

Τον Στόχο 7: Φτηνή & Καθαρή Ενέργεια της Ατζένας 2030 του ΟΗΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη διερευνά η σειρά ωριαίων εκπομπών της ΕΡΤ3 «Η Γενιά των 17», παρέα με νέους πολίτες της Ελλάδας και έγκριτους ομιλητές, στο καινούριο επεισόδιο αυτής της Τετάρτης, 26 Ιανουαρίου 2022, σε νέα ώρα, στις 12 το μεσημέρι.

Οι συντελεστές της εκπομπής συναντούν τον σκακιστή και φοιτητή στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκο Τσιμπλιάρη Καγιάρα.

Σε μία εποχή που η Ελλάδα επιδιώκει την απανθρακοποίηση, ο Νίκος καταθέτει τους προβληματισμούς του γι’ αυτή την τεράστια αλλαγή, εντοπίζει ελλείμματα και αλήθειες στις πολιτικές της ενεργειακής μετάβασης και μας δίνει την ευκαιρία να ρίξουμε φως σε έναν στόχο που η επιτυχία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιβίωση του είδους μας στη Γη.

Κοντά του, γνωρίζουμε τον καπετάνιο Λουκά και την οργάνωση SailMed που ανοίγει πανιά για μηδενικές εκπομπές αερίων στις θαλάσσιες μεταφορές, καθώς και ειδικούς και ακτιβιστές που μοιράζονται τις γνώσεις τους και υπογραμμίζουν την καταλυτική σημασία των ενεργειακών κοινοτήτων και των ενεργών πολιτών στην επιτυχία της μετάβασης.

Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Αλέξανδρος Σκούρας
Ιδέα: Νίκος Βερβερίδης
Σενάριο-Αρχισυνταξία: Τάνια Μινογιάννη, Άννα Ρούτση
Επιστημονικός Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Τζώρτζης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Σίμος
Εικονοληψία: Αλέξανδρος Σκούρας, Γιάννης Σίμος
Ηχοληψία: Άρης Αθανασόπουλος, Άρης Παυλίδης
Γραφικά: Θανάσης Γεωργίου
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα
Εκτέλεση Παραγωγής: Elc productions

  • Επανάληψη στις 23:00 την ίδια ημέρα
  • Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3