Η εξομολόγηση της Κατερίνας Γκαγκάκη για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε: «Έβαλε το χέρι του μέσα στη…»

Η εξομολόγηση της Κατερίνας Γκαγκάκη για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε: «Έβαλε το χέρι του μέσα στη...»

Καλεσμένη στο podcast της Μικαέλας Θεοφίλου, βρέθηκε η Κατερίνα Γκαγκάκη και μίλησε για τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών στον Δήμο Αθηναίων, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε.

«Μου έχουν κάνει παρενόχληση σε χώρο εργασίας δύο φορές και τη μία πολύ χοντρά και μάλιστα σε πολυεθνική εταιρεία. Υπήρχε περίοδος που γυρνούσα στο σπίτι και έκανα εμετούς, αλλά όχι από σεξουαλική, από κατάχρηση εξουσίας του ανθρώπου που θεωρούσα ότι υπερβαίνει τα όριά μου γενικά. Ήμουν μεγάλη πια. Μου φαίνεται αστείο που δεν συνέβη όσο ήμουν 30-35.

Μου συνέβη δύο φορές να μου κλειδώσει την πόρτα επικεφαλής του γραφείου και να βάλει το χέρι του μέσα στη μπλούζα μου. Είναι από τις λίγες φορές στη ζωή μου που φοβήθηκα. Ο ίδιος άνθρωπος το είχε κάνει σε μία άλλη κοπέλα στον ίδιο χώρο. Αυτή η κοπέλα είχε ένα παιδάκι, ήταν μονογονεϊκή οικογένεια, δεν είχε κανέναν και αναρωτιόμουν γιατί το ανέχεται.

Το ανεχόταν γιατί δεν είχε εναλλακτική. Εγώ άνοιξα την πόρτα μετά και άντε γεια και δεν θα με ξαναδείς μπροστά σου. Είχα το περιθώριο να το κάνω. Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι χειρότερο να το πω στον περίγυρό του, επειδή έχει να κάνει και με τον δημοσιογραφικό χώρο. Το είπα σε πολύ σημαντικούς ανθρώπους και ξέρω ότι αυτή τη στιγμή προσέχει πάρα πολύ γιατί φοβάται πάρα πολύ τη στιγμή που θα βγω και θα το πω δημόσια», εξομολογήθηκε η Κατερίνα Γκαγκάκη.