Η Dakota Johnson θα πρωταγωνιστήσει στην νέα ταινία του Netflix

Η Dakota Johnson θα πρωταγωνιστήσει στην νέα ταινία του Netflix

Σύμφωνα με το Variety, η Dakota Johnson θα είναι η πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας του Netflix, που θα βασίζεται στο “Persuasion” της Jane Austen.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το τελευταίο μυθιστόρημα που ολοκληρώθηκε από την Jane Austen και δημοσιεύτηκε στα τέλη του 1817, έξι μήνες μετά τον θάνατό της.

Η Austen αφηγείται την ιστορία του πολυκύμαντου έρωτα της Άννας Έλλιοτ, μιας νεαρής κοπέλας που κάνει το λάθος να υποκύψει στην πειθώ μιας επιστήθιας φίλης.

Το θέμα παρουσιάζεται με λεπταισθησία, ρομαντική διάθεση και, βέβαια, με τον γνωστό αριστοτεχνικό και απαράμιλλο τρόπο της συγγραφέως – τη λεπτή ειρωνεία, την καυστική σάτιρα, την κοφτερή ψυχολογική και ηθογραφική ματιά και τους ζωντανούς διαλόγους – , η δε αφήγηση παρουσιάζει σπουδαίες καινοτομίες, οι οποίες προοιωνίζονται πολύ μεταγενέστερες εξελίξεις στο είδος του μυθιστορήματος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η Carrie Cracknell, γνωστή στο βρετανικό θέατρο ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θέατρου Πύλης του Λονδίνου, θα αναλάβει τη σκηνοθεσία κι όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες θα μεταφέρει μια πιο μοντέρνα εκδοχή της ιστορίας του βιβλίου. Το σενάριο έχουν αναλάβει οι Ron Bass και Alice Victoria Winslow.

Τα γυρίσματα του φιλμ θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι και πολύ σύντομα θα σας μεταφέρουμε νέα και για το υπόλοιπο καστ.