Η αντίδραση της Julia Roberts όταν ανακάλυψε πως δεν είναι “Roberts”: «Πραγματικά, το μυαλό μου έχει εκραγεί»

Η αντίδραση της Julia Roberts όταν ανακάλυψε πως δεν είναι "Roberts": «Πραγματικά, το μυαλό μου έχει εκραγεί»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Finding Your Roots» του PBS, βρέθηκε η Julia Roberts.

Η 55χρονη ηθοποιός συμμετείχε στο πρόγραμμα και ανακάλυψε πράγματα που δεν γνώριζε για την καταγωγή και το γενεαλογικό της δέντρο μέσω DNA.

Μάλιστα, η Julia Roberts δεν μπορούσε να το πιστέψει όταν ο ιστορικός Henry Louis Gates Jr. της είπαν ότι το επώνυμό της είναι στην πραγματικότητα εντελώς διαφορετικό, λόγω του ότι η προ-προ-προγιαγιά της Ρόντα Σατλ Ρόμπερτς είχε σχέση με έναν παντρεμένο άνδρα μετά τον θάνατο του συζύγου της, Γουίλις Ρόμπερτς.

Συγκεκριμένα ο ιστορικός που ηγήθηκε της έρευνας είπε στην ηθοποιό: «Ανακαλύψαμε ότι κάποια στιγμή στη δεκαετία του 1850, η Ρόντα παντρεύτηκε έναν άνδρα που ονομαζόταν Γουίλις Ρόμπερτς. Η Τζούλια έχει το επώνυμο του Γουίλις. Αλλά ο Γουίλις πέθανε το 1864, πάνω από μια δεκαετία πριν η Ρόντα γεννήσει τον προπάππο της Τζούλια, Τζον. Ψάχνοντας στα αρχεία, ο Γουίλις δεν αναφέρεται στην απογραφή του 1880, αλλά ο προπάππους της Τζον Πέντλετον Ρόμπερτς είναι».

Ωστόσο, ο Dr. Henry έδωσε χρόνο στην Julia Roberts να ανακαλύψει ότι ο Γουίλις αγνοείται, με αποτέλεσμα να της πει: «Ο Γουίλις Ρόμπερτς δεν θα μπορούσε να είναι ο προ-προ-προπάππους σου. Ήταν νεκρός».

Σοκαρισμένη η Roberts απάντησε: «Μα εγώ δεν είμαι Ρόμπερτς;», με τον ιστορικό να της εξηγεί πώς η ομάδα του έψαξε βαθιά στα αρχεία της Τζόρτζια, αλλά δεν μπόρεσε να βρει λεπτομέρειες για την ταυτότητα του προ-προπάππου της Τζούλια.

Ενώ στη συνέχεια στράφηκαν στην εξέταση του DNA, αφού πήραν δείγματα από την ηθοποιό και έναν ξάδελφό της για να δουν αν θα μπορούσαν να βρουν ποιος ήταν ο πατέρας του προπάππου τους.

«Βρήκαμε ένα σύμπλεγμα ταυτοτήτων που συνδέουν την Τζούλια και τον ξάδελφό της με έναν άνδρα ονόματι: Χένρι Μακντόναλντ Μίτσελ Tζ.», εξήγησε ο Henry Louis Gates Jr.

Αφού διάβασε το όνομα, η Julia Roberts ρώτησε: «Δηλαδή είμαστε Μίτσελ;», με τον καθηγητή να της επιβεβαιώνει ότι είναι το ονοματεπώνυμό της είναι «Τζούλια Μίτσελ».

Ακούγοντας όλα αυτά για τους προγόνους της, η Julia Roberts είπε: «Πραγματικά, το μυαλό μου έχει εκραγεί. Είναι συναρπαστικό. Και από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου που, όταν ηρεμήσω, μπορεί ακόμα να δεχτεί την ιδέα ότι η οικογένειά μου είναι η οικογένειά μου» και πρόσθεσε γελώντας: «Προτιμώ το όνομα Roberts. Αυτή ήταν μια πολύ απροσδόκητη τροπή».